dinsdag 2 november 2010

Mijn quilts tot nu toe

Met 5 andere vrouwen zit ik in een ´op weg naart art-quilt-groep´ bij Marjon Hoftijzer waar we onze eigen handtekening en stijl hopen te vinden. Ik ben daar tussen de bedrijven door al steeds over na aan het denken, door bij iedere kunstenaar weg te mijmeren wat me aanspreekt en waarom.

En het leek me leuk om al mijn quilts tot nu toe eens op een rijtje te zetten om te kijken of er een rode draad in zit.


Quilts aan de hand van geverfde kleurenseries:

Portretten:


Quilts met de hand volgens de methode van Colette Berends:

Vrije ontwerpen:
Mmmm, de enige lijn die ik zie zijn de heldere kleuren en handgeverfde stoffen. Die hou ik vast ;-), terwijl ik mijn zoektocht vervolg.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ze zijn errug mooi Nienke.Je wil graag een eigen stijl, maar ik denk dat je veel kanten op kan. Groet, Ineke.

Marion zei

Die met de rode schoenen is erg mooi.

Anoniem zei

Ik denk dat je te veelzijdig bent!En dat bedoel ik positief.Over een jaartje of 10 moet je deze vraag nog eens stellen.
Marrie-Jette

Suus zei

Ik vind ze allemaal erg mooi, leuk dat je ze op je blog zet. De eerste 3 zit wel eenzelfde lijn in en de andere ook. Komt denk ik ook omdat je nog heel veel wilt ontdekken en veel leuk vind?

christina zei

Er zitten vooral lijnen in tot nu toe. Je houdt niet van strak werk.

En jouw quilts tot nu toe zijn zeker de moeite waard.

christina zei

Natuurlijk heb ik vandaag verder over jouw vraag nagedacht. Ik wist wel dat er iets was maar kon er de vinger niet op leggen. Maar nu weet ik wat mij vooral opvalt aan jouw werk. Mij maakt geen gebruik van mixed media en doet het helemaal met het ontwerp, de kleuren en het quiltwerk. Dat op zich is knap. Anderen vinden het misschien knap om allerlei toeters en bellen toe te passen, maar het kan ook een manier zijn om je juist daarachter te verschuilen. Jouw werk is puur!!

Nienke zei

Ja grappig he, ik realiseerde het me laatst ook, ondanks workshops en boeken die ik erover gelezen heb. Dat komt denk ik omdat ik zo van textiel houdt dat ik het bijna zonde vind om het te vervormen of ernstig te bewerken of te mixen met andere media. Goed, nummer drie is toegevoegd aan mijn ´handtekening´, ´pure´ stof. Dank je wel voor je analyse!

marjolijn zei

Kleur en kleurverloop kom ik steeds weer in je werk tegen. Dat vind ik in jouw werk heel belangrijk en ook de zelfgeverfde stoffen. Ik denk echt dat je je daar verder op moet blijven richten. En die quilt met de schoenen vind ik echt geweldig!
groetjes, Marjolijn