zondag 14 november 2010

Meer krimp

Nu ik de smaak te pakken heb, en nog een box vol geverfde bourettezijde, vandaag nog maar eens wat ingepakt. Bourettezijde verft erg mooi, maar is heel los van weefsel, dus ik vind het niet eens zo fijn om mee te quilten. Voor dit doel is het echter meer dan prima!


Hier wat materialen bij elkaar gezocht, reepjes van een velletje foam, een onderzetter, beschermingshoekjes van een stellingkast, plastic lichtgevende vlindertjes (ook leuk om mee te stempelen trouwens) en weer veel knopen.


Alles weer netjes inpakken. Wel oppassen met naaien, in foam kan het niet zoveel kwaad maar als je op knopen stuit, breekt je naald. Dus liever wat ruimer omnaaien.
Zo, alles ingepakt. Weer het korte wasprogramma op 40 graden, en klaar:Hier zie je trouwens goed dat je losse flappen wel vast moet zetten. Links en rechts in het midden en een stuk boven aan heeft zich niet gehecht. Maakt niet uit hoe, grofweg wat cirkels, of lijntjes, als het maar even op elkaar geklemd zit zodat het op elkaar kan vilten. De krimp is trouwens ongeveer 25%, dat je daar ook rekening mee houdt ;-).

Het leuke is dat je nu een hele zachte lap hebt, waar je lekker met kraaltjes en borduursteken mee aan de slag kan. En daar zocht ik al eventjes naar, dus wordt vervolgd.

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Ik zit hier met een kwijlbakje onder mijn kin. Wat een prachtige lap is dit geworden.

christina zei

Werkelijk prachtig is deze geworden. Wat zal dat heerlijk werken zijn met kraaltjes en draadjes.

Suus zei

Deze zien er ook erg mooi uit.

mia zei

wauw, het zoveelste bijzondere werk.
gr,mia

Anoniem zei

Nienke,waarom gebruik je geen klein quiltvoetje ?Dat is toch veel handiger dan zonder voetje,of zie ik dat verkeerd?
marrie-jette.