maandag 12 augustus 2013

En weer thuis

Dat waren twee heerlijke weken Frankrijk! En hoewel Ginni mij nog adviseerde 'gooie je telefoon in een rivier!' kan ik toch geen dag zonder hoor ;-). En ook niet zonder quilten of breien, dus ik heb twee Jorissen gebreid en een halve dochter gequilt, heerlijk in de rustige vroege uurtjes als de camping nog slaapt.

Kijk Hester is al voor tweederde klaar maar nu komt het moeilijkste stuk, het gezicht... zo bepalend dat het bijna eng is om in te knippen. Maar daar gaat het deze week toch echt van komen!

Ik had begin juli nog een alternatief ontwerp voor het eindwerkstuk gemaakt aan de hand van de zeepbel experimenten, in papier:


Ik wilde dit via transferverf maken, en kwam toen op het idee om de scherpe afdruk op papier in stof om te laten zetten via Spoonflower.com, een website waar je foto's/tekeningen kunt uploaden en in iedere gewenste maat af kunt laten drukken op verschillende kwaliteiten stof. Dat heb ik begin juli gedaan en een maandje later lagen de meters op de mat:De foto's doen geen recht aan de kwaliteit, die is echt prachtig, een satijn katoen, en een satijn katoen/zijde menging. De kleuren zijn relatief goed, de zwart grijze was iets meer groen/grijs in het origineel maar vooruit, dat kan wel foutief handmatig gecorrigeerd zijn door hen. De rode is exact gelijk aan de foto.

De prijs per yard(90 cm), tussen de 20 en 30 dollar, niet eens zo idioot duur voor zoiets exclusiefs. Maar daar kwam dus nog onverwacht een zure 25 euro invoerrechten bij op een bedrag van 64 euro incl. verzendkosten.

De kwaliteit is echt supermooi. Ik denk niet dat ik nog gehaast iets ga maken voor eind augustus, daarvoor is de stof te mooi. Bovendien ben ik vooralsnog ook tevreden met ontwerp nummer twee, bellenblazende dochter. Maar deze lappen gaan wel goed gebruikt worden!

Tot slot ben ik in de vakantie ook begonnen met instagram, mooi prikbord voor (met de telefoon gemaakt bij voorkeur) inspiratiefoto's: http://instagram.com/verfvirus
Ik zag dat er nog maar weinig artquilters op te vinden zijn, maar het is echt superhandig om ideeën op te doen en te oefenen met compositie! Als ik dan niet toekom aan een dagelijkse schets in mijn schetsboek of een gescheurde collage, laat ik dan in elk geval elke dag een foto nemen die qua lijn, vorm, of kleurverdeling interessant is of zou kunnen zijn!

18 opmerkingen:

Aart zei

Fijn dat je weer heelhuids terug bent! Ik wens je veel succes met het gezicht van je dochter, spannend!!
http://quiltaart.blogspot.nl

janneke zei

Wat een geweldige stof! Alleen al het gevoel wat je er allemaal mee zou....kunnen!
Je dochter wordt (sorry IS natuurlijk) een plaatje.

els zei

Wat wordt de afbeelding van je dochter mooi. Ik kan me voorstellen dat het nu even spannend wordt, maar het gaat vast lukken.
Je stof is werkelijk prachtig, maar wat een hoop geld die invoerrechten.

Liesbeth Wessels zei

Die stof is prachtig !!Heel origineel Kijk uit naar de tastbare stof. Fijn dat je zo genoten hebt van jullie vakantie. Instagram, ik had er al op zitten snuffelen maar heb de mogelijkheden nog niet goed door. groetjes van liesbeth

Ineke zei

Ontzettend origineel bedacht, de quilt met je dochter. De stof is prachtig maar vind het erg duur worden door de verz.kosten enz. Al is het wel uniek.

Suus zei

Prachtige stof en het geld meer dan waard lijkt me. Succes met je werkstuk van je dochter komt vast ook goed.

miekequilt zei

Schitterende quilt in wording!!

christina zei

Ben ik net dan eindelijk geland bij pinterest, kom jij weer met iets nieuws.

Marrie-jette zei

Wat een vreselijk gaaf lappie!

Hannie de Beer zei

Geweldig die stof, naar eigen ontwerp! Een creatieve vakantie was dit, het gezicht van dochterlief is al prachtig, kan alleen maar nog mooier worden!

christina zei

vergeet ik nog een heleboel andere dingen natuurlijk. Dat jij ook een plan B hebt....... typies nienke. En je bent lekker opschoten met je bellenblazende dochter.

Maya zei

Wat een prachtige stof is dat geworden!

marjolijn zei

Prachtig die stof. Dat kun je ook in Engeland laten doen en is qua verzending vele malen goedkoper! Dan wordt er geverfd met procion is werkelijk prachtig resultaat! Je dochter wordt mooi zo!

mia zei

Bezige Bij ben je, toch uitgerust hoop ik, Hester wordt heel mooi ik snap je knipangst maar jou kennende overwin je die wel. Mooi die stof, had al eens bij spoonflower gekeken, Marjolijn heeft trouwens een mooi adres iets dichterbij.

Unknown zei

Leuke site. Groetjes van de overburen in la Roche Posay.

Unknown zei

Leuke site. Groetjes van de overburen in la Roche Posay.

Joke Hardenbol zei

Prachtige lappen geworden Nienke!

Margeeth zei

Flauw hè, die invoerrechten. Of eigenlijk, wat TNT ervoor vraagt om ze te innen. De invoerrechten vallen nog wel mee, maar TNT gooit er dan ook nog eens een kapitaal aan inningskosten overheen. Tja, ze kunnen doen wat ze willen met hun monopoliepositie.