vrijdag 2 augustus 2013

En France

We zitten alweer bijna een week in het mooie La Roche-Posay, en genieten van alles wat Frankrijk te bieden heeft, zon, mooie dorpjes en koele hypermarchés want het is ook hier warm! Familie zit in ons huis dus dat is voor de tuin een zegen met deze hitte.

 
Op tafel ligt mijn eindwerkstuk van Quilten Speciaal. Eind Augustus moet het af zijn, dus we werken gewoon door. Met de hand maar dat is geen straf op zo'n prettig plekje.

Vlak voor de vakantie heb ik nog een achtergrond gemaakt van verschillende paalshibori lappen en geëxperimenteerd met bollen van de hoekpunten erop:

 
Verstild nietwaar en goed passend bij mijn eindopdracht waarin ik wordt uitgenodigd om vooral in gedempte kleuren te werken (waarom toch ;-). Maar ook een beetje saai. Dus heb ik al 'mind-mappend' (;-) verder geassocieerd en jongste dochter gevraagd wat bellen te gaan blazen:
 
 
Bewerkt in photoshop om een idee te krijgen. Ondertussen 8 gradaties steenrood geverfd en daarna een zwart wit gradaties tekening vergroot uitgeprint:
 

Ik heb dunne batist katoen gebruikt om het 'licht' te houden en mijn uitdaging wordt nu om geen zware lijnen te gaan maken. De 8 tinten zijn op elkaar gestapeld en nu probeer ik via een omgekeerde mola techniek met de hand te werken, ik wil tijdig stoppen met de lijntekening te volgen en intuïtief verder te werken. Spannend allemaal. Gelukkig is het overdag te heet om iets te doen en dan rijden we in deze omgeving rond:

 
Inderdaad volop inspiratie voor weer andere thema's! En ook vermaak ik me nog met het breien van Joris van Zijmaakthet, wat een ijzersterke patroon(beschrijving), en zo leuk om te doen:

 
Nu maar hopen dat de thermometer er niet alle dagen zo uit gaat zien:
 
 

12 opmerkingen:

Ineke zei

C'est magnifique!

Suus zei

Geweldig de bellen met je dochter. En mooi daar in France.

els zei

Ik vind de lap met de bollen sowieso al erg mooi, maar je bellenblazende dochter maakt het vast nog interessanter.
Geniet lekker van je vakantie en ik hoop voor je dat het niet al te warm wordt.
Wat goed trouwens dat je zelfs tijdens de vakantie aan het "werK" bent.

Leny Huneman zei

Heel speciaal. Ik hou van vergrijsde tinten en vind de achtergrond prachtig.

marjolijn zei

Dat wordt weer een waar kunstwerk. Wat wordt je dochter op deze wijze prachtig verbeeld. Heel bijzonder. Leuk ook hoe de shibori bellen nu tot zijn recht komen.
En die Joris vind ik ook geweldig. Wat een heerlijk breiwerk.

Aart zei

Ook in rustige kleuren ben je sterk, mooi ontwerp!! Werk rustig door in koele periodes.
http://quiltaart.blogspot.nl

Hannie de Beer zei

Een super ontwerp, ben je daar in Frankrijk aan het uitvoeren. Wordt geweldig, jou kennende! Geniet ondertussen van je vakantie!

Marion zei

Het wordt een geweldig werk voor QS, heerlijk om er zo aan te kunnen werken op je vakantie in Frankrijk. En wat een leuke beesten zijn het toch van Zij maakt het, ik ga binnenkort aan het aapje beginnen. Ben benieuwd naar jou brei beestje.

janneke zei

Heel anders... maar hier ben je ook ERG goed in!Maar vergeet niet van je vakantie te genieten! (snap het wel hoor... zou ook wel de hele vakantie willen quilten)

mia zei

Oei wat mooi, stof, verf en je dochter, een prachtige combinatie.
En breien met deze hitte!!!!!! plakken de draden niet aan je vingers?

christina zei

weer origineel gevonden.

Je hebt het over je eindopdracht. Zit de 2 jaar er nu al weer op?

Beth zei

Your piece is amazing - truly amazing. I don't envy your 40 degree heat. Here it is 22 (smile)