woensdag 21 augustus 2013

Wat in het vat zit...

Quilten Speciaal is (bijna) afgerond en ook met de Op weg naar Art-groep ben ik gestopt, maar het leerproces stopt niet. En wat is er nou leuker dan andere (art)quilts te zien en de makers erover te horen praten of les van te krijgen?

Om te beginnen gaat volgende week vrijdag, 30 augustus, Rita Dijkstra over haar werk een 'show and tell' geeft bij Lohuis-Tijhuis in Oldenzaal, ik weet niet of ik het ga redden om er naar toe te gaan maar ik hoop er bij te zijn. Rita gebruikt veel handgeverfde stoffen en maakt er prachtige dingen van.

Daarna hebben we natuurlijk de ATT in Alkmaar, waar o.a. de eindwerkstukken van QS11 te zien zullen zijn en mijn Dandellion quilt uit de Quilt en zo.Deze mini-workshop voor een nieuwe snelle manier van Indigo verven op 7 sept. had ik ook graag bij willen zijn, maar oudste wordt 18 dus dat wordt een ander feestje voor mij.

Daarna reizen we af naar de Elzas voor Patchwork Europe, met op de heenweg een tussenstop in Keulen want Galerie Smend bestaat 40 jaar en organiseert daarom een jubileum expositie met een aantal batikprofs (Els van Baerle, Rita Trefois o.a.) die we graag willen zien.Van 17 t/m 20 oktober is er de OEQC met een overzichtsexpositie van het werk van de onlangs overleden Ans Kastein en een selectie artquilts uit het boek 20 jaar ArtQuilts in Nederland. Henk Lijding zal zelf elke dag een lezing geven en aangezien ik die in mei gemist heb door andere drukte, ga ik daar zeker bij zijn!
Dan hebben we eind oktober 2 dagen les van Rita Trefois in Amsterdam waar ik enorm naar uitkijk. Rita geef ook 2 daagse workshops in haar atelier in Gent, ook daar hoop ik nog eens aan mee te doen, maar eerst maar eens kijken of ik het in de vingers heb.


En tot slot heb ik nog het idee om in mei 2014 mee te gaan doen met de vijfdaagse paalshibori workshop van Jan Myers-Newbury in de UK:

Teaching at Potter's Farm (Claire Benn's place) for a 5-day workshop that is ALL POLE WRAP + design with the fabrics.  All levels OK - no need to have taken an earlier workshop.  That will be May 19 - 23.  Claire's email is cb@committedtocloth.com
 

Weer veel om naar uit te kijken!

12 opmerkingen:

janneke zei

Vergeet je niet iets??? Beekbergen....Wil Fritsma....?
Kan het me voorstellen met zo'n drukke agenda.

Unknown zei

Vergeet je niet iets??? Ademhalen tussendoor......??? Wel erge leuke dingen om naar uit te kijken!!

Marrie-jette zei

Weet je zeker dat er in jouw dagen ,net als bij ons ,maar 24 uur zitten???
Het zijn in elk geval mooie dingen om naar uit te kijken.

Ineke zei

Zucht....

marjolijn zei

en dan zegt ze dat ze dingen schrapt.....

Marrie-jette zei

en ze heeft ook nog een baan ,zegt ze.....

Nienke zei

Lieffies, er is één groot verschil tussen afgelopen jaar en komend jaar. Niets van wat ik opnoem kent huiswerk of een deadline... weet je hoeveel ruimte dat geeft...#vakantiegevoel

miekequilt zei

Heerlijk om naar uit te kijken, bedankt voor de tips.

els zei

Dat klinkt geweldig. Ga er maar lekker van genieten.
Wat zal dat veel inspiratie geven.Ik ben ervan overtuigd dat er tussendoor ook nog allerlei moois uit je handen komt.

Marloes zei

Wow, wat een leuke lijst! Misschien zie ik je in Frankrijk en dank je voor de tip in Keulen, eens kijken of ik dat nog kan toevoegen ;-)

Hannie de Beer zei

Geweldige tips en leuk om naar uit toekijken! Enkele ervan ga ik zeker bekijken!

Suus zei

Wat een prachtige quilt van Jan Myers-Newbury. Krijg ik weer zin om te gaan verven.