dinsdag 27 augustus 2013

De brievenbus kleppert

Allereerst de Quilt & Zo met een prachtig kleurrijk In memoriam van Ans Kastein. Erg fijn dat daar ook aandacht en ruimte aan gegeven wordt:


\
 
Vanaf volgende week in de winkel denk ik.
 
Dan klepperde de brievenbus vanochtend weer en lag er een nieuw Quiltnieuws op de mat. Met een bijlage voor de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde. Volgende week vrijdag opent deze in Alkmaar en duurt 6 dagen.Op de openingsdag is de tentoonstelling zelfs tot 21.00 uur open, hoe leuk is dat.
 
Inmiddels weet ik ook dat alle deelnemers aan Quilten Speciaal serie 11 op tijd hun eindwerkstuk af hebben dus ik kijk enorm uit naar onze expositie!
 
 
Bladerend door het blad (een profiel van Leny Hunemans, een artikel over Stiqs en over MeerArt, over zeefdrukken met herfstbladeren, over bloemen slaan en over het maken van fabric paper, nee het bleef niet bij bladeren...) kwam ik ineens mijn eigen quilt tegen bij het artikel Quilten is ook een tak van sport...

 
Ik ben geen sportliefhebber maar daar kan ik me goed in vinden ;-).
 
Tot slot blijf ik altijd hangen in de rubriek Nieuwe boeken. Voor wie de link is kwijtgeraakt, hier vind je mijn persoonlijke selectie van 'de moeite van het lenen' waard boeken op het gebied van artquilts die je voor een paar euro verzendkosten kunt lenen in de bibliotheek van het Quiltersgilde. :
 
 
Mijn muur is ondertussen akelig leeg... wat een goed teken is, want dan is het werk gedaan. Wel nog een goede tip voor wie geen designwall heeft, gewoon een ruime tunnel om een lat met schroeven naaien en daar je werk aan vastspelden tot je tevreden bent en het werk een eigen tunnel krijgt!
 
 

6 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Oh, wat spannend allemaal. Hopelijk ligt het Quiltnieuws op de mat als ik thuiskom. Ik zit nu in de trein je bericht te lezen. Ik ben erg benieuwd om jullie werken van QS te zien volgende week!

marjolijn zei

Hier dat ook allemaal gezien en gelezen. Helaas geen tentoonstelling voor mij, nou ja, een weekje later wel ergens anders!
Leny stond ook in de quilt en zo met mijn bomen. Heel leuk!

Nienke zei

Ja leuk he? En inmiddels zag ik in het blad ook nog een quilt van Aart (Color Explosion) en van mede-QS-er Loes (Blauwkous), super!

Janny de Roo zei

Voor mij geen tentoonstelling dit keer...te ver....maar ik hoop dat jullie allemaal ontzettend veel foto's gaan maken, die ik dan aan het eind van de tt kan bekijken...
Ik wens iedereen die er "hangt" natuurlijk heel veel succes toe.

Leny Huneman zei

Dank Nienke voor deze handige tip. Ik deed het met grote knijpers steeds, maar een vaste is veel beter.
Kan gelukkig naar naar de tt. Ben erg benieuwd.

Anoniem zei

Een lat met tussenvulling bekleden en daarover een lapje katoen, dat is mijn design wall.Kan ik alles aan vast spelden.