dinsdag 20 augustus 2013

Stoere aktie: alles in de bleek....

De tijd begint nu toch te dringen, mijn zeepbellenquilt moet hangen op de ATT en daarvoor heb ik nog precies 14 dagen. De afgelopen dagen heb ik het gezicht afgemaakt, en hoewel ik niet ontevreden was, leken de kleuren me nog te hard voor een gezicht. Dus restte mij maar 1 oplossing: ontkleuren!

Eerst een proefje gedaan met 40 ml. dikke chloor in een emmer met 4 cm water. Dat leverde een mooie leverkleur op en toen de sprong maar gewaagd:
Met het uiteindelijke resultaat ben ik heel tevreden maar dat bewaar ik nog even!
Omdat ik heel vaak van draadkleur moeten wisselen momenteel, mis ik wel eens de draadinsteker van de Bernina naaimachine aan mijn vinger. Maar daarvoor wist de lokale naaimachinewinkel een oplossing, zie:


En, zei ze opgewekt: ze wist niet hoe het werkte maar moeilijk kon het niet zijn want zelfs in de dagopvang voor slechtzienden werkten ze er mee ;-). Ik ben dus in goed gezelschap, en ik vind het een geweldige uitvinding! Je zet de naald op z'n kop in het rode buisje, legt de draad erachterlangs, en drukt op het witte knopje waarna de draad in de naald zit. Dat is alles. Ik vind het een vernuftig apparaatje dat ik nu al niet meer kan missen.

8 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Spannend Nienke!
Ik gebruik al jaren een draaddoorsteker en ik kan het ook echt niet missen.

Aart zei

Jij houdt ook wel van uitdagingen met het ontkleuren. Ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Succes de komende 14 dagen!!
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

O Nienke wat lijkt me dat eng, iets waar je zo'n poos aan gewerkt hebt in de chloor zetten. Wat een opluchting dat het goed is gegaan. Ben erg benieuwd naar het resultaat.

Ineke zei

Daar moet je lef voor hebben, succes. En gelukkig heb ik een automatische draaddoorsteker.

Hannie de Beer zei

Heel eng! Maar het zal jou zeker lukken! Die draadinskerlijkt me ook wel wat, ga ik eens voorjaar Rijkers. De naaimachinehandel?

Janny de Roo zei

Je moet dus nog even stevig er tegen aan, maar dat gaat vast lukken....Succes !

Suus zei

Erg mooie tinten zijn dat nu geworden, wel dapper hoor.

christina zei

De tijd dringt. Vreselijk is dat. Je durft wel hoor met dat bleken. En je zet alles dus met de hand vast?!

Dat apparaatje is al een oude uitvinding. Alleen, als je het niet wist is het voor jou natuurlijk nieuwe en bovendien erg handig.