maandag 25 maart 2013

Vooruit werken

OK, ik vind het helemaal niet leuk om snel tot een ontwerp te moeten komen en dus heb ik alvast 'in mijn eigen tijd' een opzet gemaakt voor een ontwerp in de masterclass van Katie PM. En ja, natuurlijk zal ze niet accepteren dat ik deze ga maken maar dan heb ik toch vast een soort idee in mijn hoofd welke richting ik zit te denken.
(Voor wie wil begrijpen wat een ghostlayer is (het thema van de workshop): deze foto is zodanig bewerkt dat er 'ghostlayers' overheen liggen, vlakken waarin de kleuren anders zijn maar de totaalafbeelding gehandhaafd blijft.)Het zijn botters terugkerend naar de haven van Harderwijk. Deze botter was in de jaren dertig van mijn opa, de HK56:


Nu ik een plan heb, kan ik ook gerichter drie kleurgradaties gaan verven. Dat wordt een roodbruine, een oranjerode en een emeraldgroene. Half mei zullen we zien wat het uiteindelijk ontwerp is geworden, maar de kleuren zijn bepaald ;-).

PS. Voor diegene die ook meedoen met de workshop en nu denken, hoe moet ik dat in vredesnaam doen, maak je geen zorgen, dit gaan we ter plekke doen, met potlood en (water)verf. Ook ik. En dit ontwerp blijft onder in de tas. Ik neem alleen de originele foto mee. Het was maar een oefening om mijn gedachten te bepalen!

12 opmerkingen:

mia zei

wat is die foto mooi bewerkt

Hannie de Beer zei

Ooh wat heb je de foto mooi bewerkt! Jammer, dat het weer overnieuw moet. Maar ook dat kun je rustig aan jou overlaten,lukt zeker !
Succes met de kleurgradaties verven!

Aart zei

Mooi ontwerp! Van mij mag je dit uit gaan werken.
http://quiltaart.blogspot.nl

Ineke zei

Ja, ik snap dat wel.Zo weet je welke richting je uit wil gaan.

Wilma zei

Wat ziet dat er goed uit, heb je dat allemaal alleen met de computer bewerkt? Ik ben benieuwd naar het vervolg

marjolijn zei

En ach, wat let je, je kunt deze toch ook in stof gaan uitwerken!

els zei

Mooi ontwerp Nienke. Ik hoop dat je daar mee aan de slag kunt. Het is ook zo!n prachtige herinnering aan je opa.

christina zei

schitterend ontwerp

José zei

Gewoon doen -het ontwerp is prachtig- en bij Katie een net iets andere maken en misschien zelfs een derde. Heb je een mooie serie.

Janny de Roo zei

Waarom zou je de eerste niet mogen uitwerken...? Ik begrijp dat niet...Op zich is ie al heel bijzonder en prachtig van kleur...!

DIYTextile zei

je maakt me nog meer nieuwsgierig voor de les!

DIYTextile zei

je maakt me nog meer nieuwsgierig voor de les!