donderdag 14 maart 2013

Drimarene-K verf Blauw

Nu dan de beurt aan de blauwen, een turquoise kleur en een marineblauwe Navy.
De oplosbaarheid is prima van deze, en wederom diepe kleuren:


De kleuren zijn puur. De marineblauwe Navy lijkt iets warmer dan de Azuriet / Indigo MX-3R maar dat is op de foto niet te zien.

Wat de kracht betreft, ook deze schat ik in op 2x zo krachtig ten opzichte van eerder geverfde staalkaarten.

Inmiddels heeft Mijn-eigen deze verf ook in de webshop opgenomen. Met kleurnamen, dat is ook prettig, morgen zal ik een tabel plaatsen.
http://shop.mijn-eigen.nl/index.php?route=product/category&path=100

Ondertussen heb ik ook een kleurfixatie van Mijn-eigen uitgeprobeerd, Metapex Low Foam. Even googlen leerde me dat het vergelijkbaar is met Synthrapol. Het werkt uitstekend, een druppel volstaat. Maar het ruikt erg chemisch.


Paula Burch benadrukt dat heel heet water gebruiken bij het spoelen belangrijker is dan synthrapol of een ander wasmiddel gebruiken:

For most purposes any laundry soap will do pretty well. If you can get Synthrapol, you should, but if you cannot, just use whatever detergent you have access to. Remember to wash or rinse first in cold water, and then in the hottest water that the fabric can tolerate. Hot water is more important than detergent, in removing dyes, but it is important to rinse out all salt and auxiliary chemicals before using hot water.
http://www.pburch.net/dyeing/FAQ/synthrapol.shtml

Mijn eigen ervaring met kleurfixatie is vergelijkbaar al ben ik wel overtuigd van de toegevoegde waarde van een kleurfixatie middel.

13 opmerkingen:

Unknown zei

Wat leuk, zie de afgelopen dagen bijna de hele regenboog voorbij komen. Mooi!!

Eke zei

leuk om al die nieuwe kleuren langs te zien komen!

Marrie-jette zei

Naar de blauwe was ik zo nieuwsgierig...Ze zijn wederom prachtig.
Heb net 20 gele geverft 10 met 2 druppels zwart en ze lijken nu al zo mooi...en ze zijn niks groenig!

Anoniem zei

Wat een prachtige kleuren, maar mijn ervaring met verven is nog summier. Hoe kom je nu naar steeds lichter, zat al te kijken maar er is geen wit wat je kan toevoegen. Dit geld voor de proxionverf, andere weet ik niet.

Nienke zei

@Anita, het is veel eenvoudiger dan je denkt, gewoon minder verf gebruiken ;-). Normaal gesproken doe ik 10 gram verfpoeder op 100 ml. water, en dan 20 ml. verfoplossing bij een lapje van 50x50 cm. De lichtste die je ziet is op 5% geverfd, dus 1 ml. van de verfoplossing op een lapjes van 50x50 cm. Je moet er even inkomen, maar als je deze standaarden in je hoofd hebt is elke kleur te herleiden en na te maken. Zo prettig!

Anoniem zei

Dank je wel, ga het proberen.

Liesbeth Wessels zei

Deze kleuren zijn ook helemaal te gek, Je bent er maar druk mee, de hele kleurencirkel over verven. maar we genieten allemaal mee. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Wat gezellig al deze kleuren en variaties die je ons weer laat zien!
Zou je voor mij nog een keer het gebruik van Syntrapol willen vertellen. Ik heb het in huis, maar weet eigenlijk nietwanneer je het aan het spoelwater toevoegt? Ik spoel altijd twee keer met warm water, en dan gaat het de wasmachine in!

Nienke zei

@Hannie, tuurlijk, mijn werkwijze is als volgt:
Eerst het ergste er af spoelen met KOUD water. Dan in het heetste kraanwater in een emmertje een dopje/paar druppels synthrapol/kleurfixatie. Daar de lapjes in laten staan voor 10 tot 30 minuten. Dan weer KOUD uitspoelen. En dan stop ik alles nog eens in het spoelprogramma van de wasmachine van 16 minuten. Daar komen ze gecentrifugeerd uit en dan strijk ik ze droog. Met dank aan Wil Opio Oguta die me dit leerde!

Suus zei

Prachtige resultaten, en wat fijn dat je ons daar in mee deelt in je testen.

Beth zei

What a colorful and fun week!

marjolijn zei

@Nienke en @Hannie: synthrapol is echt wasmiddel hoor en je hebt maar een dopje nodig in de wasmachine. De kleurfixatie moet in het laatste spoelwater. Zo heb ik het geleerd van Elin Noble.

janneke zei

Wat leuk, zoveel verschillende manieren van spoelen. Ik doe het weer anders.
Maar doe, net als Marjolijn, kleurfixatie (Pura) in het laatste spoelwater.