vrijdag 1 maart 2013

Hollandse luchten

Voor QuiltenSpeciaal is de opdracht om een landschap van een eigen foto machinaal te borduren. Ik vond een mooie 'tijdens een wandeling'-foto van een rij knotwilgen bij Bunnik en ben maar gewoon begonnen. Erg leuk om te doen trouwens:

 
Toen ik zo bezig was, realiseerde ik me dat dit een oude sneeuwverflap was en er lag dit weekend nog een restje sneeuw dus snel de potten nog een keer gevuld. Op zoek naar grijze sneeuwluchten. Veel blauwachtig grijs (dus geen Onyx, maar Jetblack of de Dylon zwart) en weinig geel.
De eerste poging werd wel prachtig maar lijkt meer op een korstmos dan op lucht:Dus met werkelijk het allerlaatste beetje, nog net niet gesmolten sneeuw opnieuw de potten gevuld, en al snel (na 3 uur) uitgespoeld. Minimale hoeveelheid verf gebruikt ook.


Precies wat ik zocht eigenlijk. En net op tijd voor de sneeuw weg was! Voorlopig ga ik eerst maar eens met de knotwilgen aan de slag.

16 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Kan me voorstellen dat je nu de smaak te pakken hebt, maar als je zou zeggen dat de knotwilgen nu af is, zou ik dat ook geloven. Ik weet natuurlijk niet wat je in gedachten had, maar het lijkt mij dat je er niet zo heel veel meer aan moet doen.

ann vanherle zei

Bepaalde dingen zoeken in een geverfde lap stof , kan opzich al zo spannend zijn.Deze zijn al zeker in opzet geslaagd!

mia zei

Wat mooi gevonden kleuren die zo in elkaar passen, wat een restje sneeuw al niet voor elkaar krijgt. heel bijzonder

Hannie de Beer zei

Een mooie foto, en prachtige lap om dit weer te geven.Perfecte combinatie!

els zei

Wat een mooie lap voor je knotwilgen. Het is nu al prachtig. Ben erg benieuwd wat je er nog aan toe gaat voegen.
Je laatste sneeuwlappen worden straks ook vast weer bijzondere ondergronden voor iets moois.

Ineke zei

Dat wordt vast weer iets bijzonders.

Wilma zei

Laat ik daar nu vlak bij gewoond te hebben in mijn studententijd! Ik weet precies waar je de foto gemaakt hebt, want ik fietste er elke dag langs, op weg naar de Uithof.Succes met je landschapje, ik ben benieuwd de volgende les wat iedereen er van heeft gemaakt!
Groetjes Wilma

christina zei

zo gaat dat meestal volgens mij. Wil je iets specifieks dan moet dat uit je voorraad komen, want iets precies zo krijgen als je het graag wilt hebben valt niet altijd mee.

Suus zei

Ik vind `m prachtig zoals die nu is, niets meer aan doen, zit een mooie mystieke zweem in.

Beth zei

Great start!

marjolijn zei

Die lap "korstmos" vind ik wel heel mooi. Daar kun je vast en zeker ook iets moois mee maken. Maar die knotwilgen worden prachtig.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
janneke zei

Nienke, ik zie een aap in je (linker) boom zitten.
Trek het je niet aan, ligt volledig aan mijn blik.
Neem je het vrijdag mee?

José zei

Best te snappen dat je er zo'n plezier in hebt. Wil hem in het echie zien.

Dea zei

Wat is Nederland toch mooi. En jij laat dat met dit werk ook zien.

Sandra zei

Prachtig landschap heb je gemaakt Nienke!