maandag 13 februari 2012

Match ik met Kaffe Fassett??

Afgelopen donderdag de workshop gehad met Kaffe Fasset en Brandon Mably, georganiseerd door de Schapekop, in Nieuwpoort.

 Een verslag hiervan kun je lezen op het blog van Bernina.


Hier is Kaffe mij aan het uitleggen dat mijn rode bombardement met blauwe vlam beslist iets okergeels nodig heeft :-).

Maar ik had natuurlijk nog de hamvraag van mijn vorige blogpost: kan ik mijn zelfgeverde stoffen mixen met die van Kaffe Fassett en collega-designers als Brandon Mably en Philip Jacobs.
Het leuke was dat Kaffe zelf al aangaf, niets te begrijpen van de zogenaamde Kaffe-puristen, mensen die vinden dat je alleen zijn stoffen in één quilt moet gebruiken, en niets andere erbij. Hij vind het juist enorm leuk als mensen proberen te mixen met zijn stoffen. Hij hanteert er slechts 1 regel bij: het moet zijn stof wel versterken, niet afbreken ;-).

Hier zie je bijvoorbeeld een groen afrikaans stofje in het midden, die sterk van kleur is, en toch mooi mixed met de omliggende stofjes (sorry voor de slechte kwaliteit van de foto...):


En Brandon heeft me het antwoord gegeven of ik mijn blokken van zelfgeverde stofjes ertussen kon leggen. Natuurlijk alles kan maar omdat de samengestelde blokken richting hebben, kunnen ze niet zomaar tussen de bloemstoffen geplaatst worden. Als ik ze wil gebruiken, zou ik ze beter kunnen plaatsen tussen grafische en geometrische prints (zie rechts) en niet tegen bloemen aan (zie links). Ach ja, dat is natuurlijk voor de hand liggend. Brandon is trouwens ook degene die vooral grafische motieven ontwerpt, waar Kaffe vooral met weelderige bloemenprints bezig is.


Ze waren allebei erg aardig, helemaal niet snobbistisch, en heel erg serieus in het verder helpen van iedere compositie. Een top dag dus, bedankt Carina en het team van de de Schapekop voor het organiseren!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

klinkt als een goede workshop - je wordt al vrolijk bij het zien van al die kleurtjes!

Liesbeth Wessels zei

Dat van die richting in de stof mag je me volgende maand nog een keer uitleggen. groeten van liesbeth

Christel Sins-Camp zei

Brandon is dus goed in het promoten van zijn eigen stofjes ;-)). Maar daar zit wel een logica in. Natuurlijk kun je van je eigen lapjes ronde vormen snijden...
Ik heb dus weer wat gemist; en dat terwijl Nieuwpoort (mooi stadje, hè) bijna bij mij om de hoek ligt!

Hannie de Beer zei

Wat een goede en geweldige workshop was dit! Zoals ik zie heb je erg veel aan zijn suggesties wat betreft toevoegingen. En natuurlijk gebruik je jou eigen stofjes erbij!Spannend hoor om jouw werk straks te zien.

marjolijn zei

Heerlijk om met zoveel kleur te werken. En leuke en goede adviezen ook. Inspirerende mensen, lijkt me.
gr. Marjolijn

Suus zei

Wat moet dat een belevenis geweest zijn. Zo vaak geven die hier geen workshops.

ina zei

Fijn dat je genoten hebt - Kaffe en Brandon zijn een geweldig stel, juist omdat ze soms zulke tegenovergestelde adviezen geven. Volgens mij doen ze dat niet omdat ze het niet met elkaar eens zijn maar vooral om de leerlingen te leren zelf na te denken.

Beth zei

Sounds like a fun day.

Dea zei

Dat klinkt als een leerzaam en inspirerend dagje.