donderdag 29 september 2011

Wat verder nog de moeite waard was

bij Patchwork Europe:

Selectie van Quilt National 2009 en 2011
Deze internationale Quiltwedstrijd was nog niet eerder in Europa te zien. Het werk is echt van topquilters. De doelstelling van de organisatie is om quilten tot een kunstvorm te verheffen, en daar slagen ze goed in:


Verder waren er gastlanden als België (mooi maar zonder foto´s door batterijprobleem) en Israël. Deze quilt was bijvoorbeeld van Maya Chaimovich waarvan ook werk bij de Quilt National tentoonstelling hing. Op de foto gaat de kracht er meer af dan je lief is, maar haar werk is echt beeldschoon in het echt.


In het theater troffen we nog een verrassing op de 1e etage, nl. Izabella Baykowa. ze maakt mythe-achtige taferelen, met veel details. En soms ook bedrieglijk eenvoudig, mijn favoriet:


Tot slot een bijzonder ArtTextures tentoonstelling met baanbrekende werken voor textiel als kunstvorm. Hier een detail van wat er zo mooi uitzag in het echt:


Zo, dat was Patchwork Europe in vogelvlucht. Weer een mooie editie geweest. Morgen meer over de 4 dagen workshop bij Sue Benner.

7 opmerkingen:

Suus zei

Dat was erg leuk, verheug me op de rest.

marjolijn zei

ja, heerlijk om dit allemaal weer even terug te zien.
En ik hang morgen natuurlijk weer voor de buis.
gr. Marjolijn

simone zei

Wat heerlijk om het allemaal nog eens mee te mogen maken bij jou. Bedankt voor de mooie foto's en deskundig commentaar.

vilterietje zei

prachtige artquilts, vooral die laatste vind ik héél bijzonder:)

christina zei

ik vond die van israel echt schitterend

Nienke zei

PS. Zag ´s avonds dat er in het nieuwste nummer van Quilting Arts (53) een interview en foto´s met de russische Izabella Baykowa staat!

Hannie de Beer zei

Ook hier kwam je ogen te kort.
Wat zul je hebben genoten!