zondag 11 september 2011

2x Leiden

Vrijdag de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde bezocht. Blijft telkens weer een verrassing wat je daar aantreft, meestal ´van alles wat en van alles een beetje´ (zoals ook te verwachten met een achterban die zo divers is). Maar allemaal met veel oog voor detail uitgevoerd, passend bij het ´gilde´ denken!


Ik laat hier geen foto´s van de quilts zien omdat ik daar natuurlijk geen rechten op heb, maar sommige details vond ik zo inspirerend dat ik die hier graag even deel.

Omdat ik in het hoofd veel bezig ben, met het vraagstuk hoe je vilt zou kunnen integreren in een quilt (volgend voorjaar 4 workshops Qvilt bij Jolande van Luijk), viel mijn oog direct op deze twee:Ook structuren en drie-dimensionaal hebben mijn absolute aandacht:En soms is het gewoon de techniek die mij triggert en waar ik uren over kan peinzen hoe het gedaan is:De laatste twee zijn overigens van Cherilyn Martin die in het wevershuis in Leiden exposeert, ook zeer de moeite waard om even langs te gaan als je er toch bent.

De dag erna was ik weer in Leiden te vinden, dit keer omdat ik een scooter ging ophalen voor mijn dochter die we over konden nemen. Omdat ik nooit een scooter gehad heb, was dit een echte uitdaging voor mij. Van Harderwijk naar Leiden via Vinkeveen en Bunschoten, door allerlei plassengebied. Een wereldreis, maar zo leuk om Nederland aan je voorbij te zien trekken. We (scooter en ik) zijn na 7 uur tuffen, veilig aangekomen!

5 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Dat vind ik knap, scooterrijden, terwijl je dat nog nooit eerder deed en dan ook nog zo verschrikkelijk lang....Ik heb met belangstelling de details van de foto's bekeken. Ik ga er niet naar toe. Vind het dit keer te ver van ZO-Drenthe naar Leiden. Ik hoop dat er na de tt weer iemand is die de foto's in zijn geheel wil laten zien.

marjolijn zei

Dat is zeker moedig, zo'n eind op de scooter! Dapper hoor.
En nee, ik ga ook niet naar de tt. Ook veel traditioneel (zeker de winkels) heb ik begrepen. Volgend jaar is het weer iets dichterbij.
gr. Marjolijn

Suus zei

Wat een leuke scooter zeg, moet heerlijk geweest zijn met het mooie weer.Maar 7 uur vind ik ook een heel eind. Dochter mag erg blij zijn met zo`n lieve moeder.

vilterietje zei

waaaaaaaah!!! 7 uur op de scooter, dat zal pijn aan je achterwerk hebben opgeleverd:)

mia zei

Hoi Nienke, de quilts waar je het over hebt waren inderdaad geweldig, vooral de manier waarop het ruimtelijk werk was, ik hoorde dat het door de ijzerdraden die vorm kon houden heel inventief. En die scootertrip geweldig zo'n dag in de natuur, mooi weer wat wilde je nog meer. gr. mia