vrijdag 30 september 2011

Blogger is aan het vernieuwen

Als jullie denken, wat ziet het er hier anders uit, dan klopt dat. Blogger suggereert (als je inlogt) dat je kiest voor hun nieuwe Blogger-interface die ´dynamisch´ is. En dat kon ik natuurlijk niet laten ...

Als je linksboven klikt, zie je een menu verschijnen van vertoningsvormen, waarin je dit blog kunt lezen. Best leuk, mooi, handig. Ze gaan hiermee de kant van Wordpress uit, het is al bijna een website ipv. een blog.

Klein probleem is ook, dat ik van alles nu ook even kwijt ben, de links in de kolom rechts, mijn eigen profiel, en wat stond er nog meer eigenlijk ;-). Let op: Als je de volledige tekst van deze post wilt lezen moet je even in dit blok tekst klikken. De lees meer >> optie is kennelijk ook nog niet opgenomen. Ik zou zeggen, meer testen lieve Bloggers. Maar na het web-log-ellende verhaal zullen we maar niet mopperen.

Er zijn nog meer kinderziektes, zo kun je de kleur van je koptitel niet aanpassen, dus in mijn geval kan ik alle grijsachtige sjsjablonen niet gebruiken, de breedte is niet aan te passen etc. En ook een eigen achtergrondfoto is momenteel nog niet mogelijk.

Zal allemaal wel opgelost worden, en gelukkig kun je op ieder moment terug naar je oude template gaan (revert to previous template). Maar ik wil wel even kijken wat de voordelen zijn, dus jullie zitten voorlopig met deze opmaak opgescheept ;-).

Heb ik gelijk even de kans om nog een nieuwe community onder jullie aandacht te brengen, www.sewn.eu
(Oh jee, dat ging ook niet in één keer en automatisch goed, een link onder een tekst zetten. Moest mijn html-code kennis hiervoor gebruiken... Voor de digi-angstigen onder jullie - wacht nog maar even met overstappen...).


Deze community is in Australië al heel groot en wil nu Europa veroveren. De bron van deze community zit dicht bij Patchwork Europe dus dat belooft veel goeds voor de toekomst. Nu staat er in elk geval al een interview met Sue en Katie op.

Ok, ik ga even kijken wat er verder mogelijk is met deze nieuwe interface, wordt vervolgd.

4 opmerkingen:

Nienke zei

OK, dit reactieformulier werkt dus ook nog niet naar behoren binnen Internet Explorer 9, laten we Chrome eens proberen (als je dit leest is het gelukt ;-)

joke zei

Ik reageer vanuit Firefox, dus als je dit ziet is dat ook gelukt. Ik vindt het er een beetje rommelig uitzien. Ik heb het zelf ook geprobeerd, maar het snel weer teruggedraaid. En als ik nu van jou hoor dat er voor sommige dingen html kennis nodig is, laat ik het zeker bij het oude, want die heb ik niet.

Aart zei

Nienke, ik moet er erg aan wennen en uiteindelijk is het me gelukt om een reactie te plaatsen. Ik denk dat ik nog maar even wacht!!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Het mooie is dat alle eerder geplaatste berichten overzichtelijk met foto vermeld staan i.p.v. het rijtje berichten op datum. Makkelijk zoeken in andermans naslagwerk!
En aan de nieuwe layout wen je vanzelf...
Maar een reactie plaatsen met je account is dan weer niet mogelijk!?
Groetjes Christel
http://chriss-crossstitchingquilting.blogspot.com/