zondag 25 september 2011

Val d´Argent: De wedstrijdshow: Tangled

Dit jaar mocht je overal in Val d´Argent (en in Leiden trouwens ook) foto´s maken. Ik denk dat er ook geen houden aan is, 2 van de 3 bezoekers fotografeert alles. Ik heb mezelf gedwongen om eerst te gaan kijken zonder fototoestel en later alleen de dingen die ik terug wil kunnen kijken te fotograferen. Wel zo rustig en ook echt beter voor je geheugen en de impact die een quilt op je heeft.

Enkele foto´s zal ik in het klein hier plaatsen, met de namen van de quilters erbij. Ik weet dat er discussie over is, maar ik denk dat zolang de bronvermelding duidelijk is, en de foto´s niet goed genoeg zijn voor commerciële belangenverstrengeling, de foto´s alleen maar bijdragen aan meer interesse in de quilts. Meestal neemt bij mij de belangstelling voor een quiltster alleen maar toe als ik er wat ´snapshots´ van gezien heb. Elke quilt is in het echt toch mooier dan op de foto, die ik vervolgens liever een keer in het echt wil zien. Dus ook voor tentoonstelling-organisatoren kan een foto werken als magneetjes ipv. de rigide angst dat de animo voor bezoek minder wordt.

Dit zijn een paar van de quilts die ingezonden (en geselecteerd) zijn voor de jaarlijkse comptetitie die dit jaar het thema ´Tangled´ (verstrikt, verward) had. De jury bestond o.a. uit Katie PM, en zij hadden dit jaar ook een quilt met hetzelfde thema gemaakt. Deze was van Katie PM:
Natuurlijk deden ze zelf niet mee aan de competitie! Maar ik vind het wel weer een plaatje.


Er hingen gelukkig ook mooie Nederlandse inzendingen, o.a. Elly van Steenbeek met ´Out of Control) (links).


En Petra Kooij met ´an Old Tree Trunk´ (rechts).
Deze quilt van Monica Flake (Dld) met de naam Unendlich was favoriet bij iedereen die ik sprak, maar had geen enkele prijs, jammer!


Deze quilt van Olivia Uffer (Fr) met de naam ´Enlacement Urbain´ was de grote favoriet en prijswinnaar:


De quilt was in het echt ook erg mooi, 3D ´Hundertwasser´ huisjes op een prachtige achtergrond.

Zelf viel ik natuurlijk als een blok voor deze handgeverfde quilt van Marianne Bender (SW) met de naam ´La Toile´


En deze verstrengelde quilt van Britta Pandel-Rood (Dld) met de naam ´Natürliches Netzwerk´ was ook prachtig (ik moest er gelijk aan denken of het ook in vilt uitvoerbaar zou zijn).


Petra vroeg me om een indrukfoto hoe de quilts hingen in de kerk, hierbij!


En jouw boomstrong quilt was ook afgebeeld op de banier bij de ingang, hoe leuk is dat, zie foto bovenaan!

5 opmerkingen:

vilterietje zei

indrukwekkend:)

ina zei

mooi werk op de expositie "Tangled" - vind het altijd heel moeilijk om te kiezen wat nou echt "de mooiste" is. Die met het vele werk, of juist de elegante en eenvoudige quilt. Ik vul ook niet snel zo'n "the best"formulier in - denk er vaak pas weer aan wanneer ik al hoog en breed weer thuis ben.

petra zei

hoi nienke, dankjewel voor de foto's. zo heb ik toch een goed idee van de tentoonstelling zonder dat ik er was:-)) groetjes petra

marjolijn zei

Ja, daar was veel moois te zien, en die ene was ook mijn favoriet. Jureren lijkt me erg moeilijk.
gr. Marjolijn

christina zei

Ik vond die van Britta het mooiste. De verstrengeing.

De handgeverde quilt vond ik echt helemaal niet mooi. Vooral het quiltwerk vond ik vreselijk.

Ach ja, de beste stuurui staan aan wal he.

Die van Petra intrigeerde me enorm. Juist hoe die gemaakt was.