zaterdag 25 januari 2014

Dagje les en allemaal tips

Gisteren heb ik een dagje les gegeven in het verven van een kleurenpyramide en 7 gradaties, aan 14 studentes van het Textile Art en Artquilt programma bij de  DIY Textile School in Amsterdam.
De eerste keer dat ik dit serieus ging doen (hoewel ik altijd alles serieus neem hoor). En dat was geweldig leuk. Dat 14 vrouwen twee uur lang in uiterste concentratie en stilte 35 zakjes vulden, vond ik een bijzondere belevenis. En niemand ging de fout in of raakte in paniek van zoveel cijfers, hoe prettig is dat!
Daaromheen heb ik nog het één en ander verteld over Procion MX en het verven van katoen in de gewenste kleur.


In de rechterkolom tref je vanaf nu een rubriek 'Handig' aan. Daarin de kleurenpyramide, recept en staalkaart, maar ook een blogpost over de MX-codes en de houdbaarheid van Procion MX (verwijzend naar een blogpost van Carol Soderlund die al het uitzoekwerk gedaan heeft).

En wist je dat de veelgeprezen Paula Burch niet alleen op haar website maar ook op facebook vragen beantwoord over stofverven?
Dit is haar pagina: https://www.facebook.com/handdyeing 

En omdat dit de dag is van de tips, nog een blogpost die zeer de moeite van het lezen waard is maar dan over een andere vorm van stofverven: Susan Brubaker Knapp heeft in een uitgebreide blogpost antwoord gegeven op alle Veelgestelde vragen over haar manier van 'wholecloth painting'.

Wat een heerlijke wereld toch dat deze mensen hun kennis ook via het internet willen delen!

6 opmerkingen:

Unknown zei

Het internet is inderdaad een geweldige bron van kennis, maar zo "hands-on" met 14 vrouwen stofverven is niet te overtreffen juf Nienke!!

Aart zei

We hebben het er al meer over gehad, dat www is 'eindeloos'. Hoe heb ik jaren kunnen volhouden dat ik niets met computers te maken wilde hebben! Fijn dat je 14 dames stil kon krijgen ;-)
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

Kan me zo ongelooflijk goed voorstellen dat 14 dames onder de indruk waren van al jouw kennis en je plezierige manier van uitleggen.

Jo Huijsman zei

Fijn dat het les geven een succes was, het geeft je vast moed om er mee door te gaan. "over mij". ziet er professioneel uit.

miekequilt zei

Wat een leuke dag zal dat geweest zijn. Zijn er nu weer 14 aan verf verslaafde vrouwen bijgekomen??

Hannie de Beer zei

Ook wij bloggers boffen enorm met jou! Allerlei tips en techniekjes die je zomaar prijs geeft voor ons .
Dank je! En wat leuk zo'n verflagen met enthousiaste serieuze dames. Knap hoor!