zondag 12 januari 2014

T-shirts verven

Afgelopen weekend kwamen mijn jongste nichtjes t-shirts verven als afsluiting van hun kerstvakantie. Eerst maar even wat proefjes gedaan met babyshirtjes ter inspiratie:De eerste is afgeklemd met IKEA melkpak klemmen (na in harmonica gevouwen te zijn van boven naar beneden), de tweede heeft met de onderkant in het verfbad gehangen, en de derde is zo'n spiraal die je er zelf indraait, op Youtube veel te vinden)

Voor mijn allerjongste nichtje waren de handschoenen wel een beetje groot, ze druppelt hier verf op de spiraal met een pipet


De twee anderen gingen met paalshibori in de weer, en waren beretrots op hun mooie eindresultaat!


PS. Als je toevallig op dit blog komt via Google, en niets van verven weet:  zorg dat je t-shirt is voorgeweekt in een sodaoplossing (kop soda op een liter water) ook als je Dylon verf van de drogist hebt gekocht. Daarna kun je de verf aanmaken in water en er op druppelen, of het t-shirt erin laten zakken. Maar vergeet de soda nooit want dat is het bindmiddel voor een reactie tussen verf en (katoenen) stof. Dus ook niet uitspoelen de soda na het voorweken, het moet in de stof blijven zitten, je kunt de stof wel laten drogen eerst maar je kunt er ook weeknat of uitgewrongen mee verder werken.

8 opmerkingen:

Aart zei

Leuke resultaten! Ik heb een paar weken terug ook weer 2 T-shirts geverfd en gezeefdrukt voor DS. Afgelopen vrijdag na de cursus gaan we standaard langs het kringloopcentrum, daar heb ik 8 sets Chinese eetstokjes gekocht, daar kan ook stof tussen om te verven.
http://quiltaart.blogspot.nl

els zei

Wat zullen die nichtjes blij zijn met zo'n creatieve tante. Leuke resultaten.

Suus zei

Ach wat zijn dat mooie shirt geworden, wat zullen ze er blij mee zijn. En helemaal zelf geverfd knap van ze hoor. En t leukste is dat ze in geen een winkel te koop zijn.

Suus zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Wat een boffers de nichtjes, met zo'n creatieve lieve tante! Ze hebben goed hun best gedaan. Leuke aparte t-shirts zijn het geworden!

Franny zei

Leuk zijn de T shirts geworden!

Jo Huijsman zei

Leuk, leuk, leuk en de blije gezichtjes maken het nog leuker.

Anoniem zei

Hartstikke leuk met je nichtjes verven, resultaat mag er ook zijn 😀