zaterdag 4 januari 2014

Kleurenpyramide no 4

Vandaag dus rood vervangen door roze/fuchsia/magenta/roze toermalijn, er zijn vele mooie namen voor één en dezelfde pure roze kleur waarvan de 'universele' naam luidt: Red 8B.Helemaal zomer! We zijn op de helft, vanaf morgen ga ik citroengeel vervangen door oranjegeel. Maar eerst nog even op een rij alle foto's zodat je de verschillen duidelijk ziet:


3 opmerkingen:

Jo Huijsman zei

Je bent lekker bezig Nienke en dank voor de duidelijke uitleg.

Petra Kooij zei

Hoi Nienke, prachtige testen heb ik veel aan:-))
Maar ik ben wel benieuwd hoe de recepten er voor de piramides uitzien? Werk je met procenten of met grammen en in welke verhoudingen? Of kan ik dat vinden via Google? Groetjes Petra

Nienke zei

Hoi Petra, ik heb je emailadres niet (meer) maar in de rechterbalk vind je een link naar 'Verfpyramide' dan kom je het recept en de staalkaart tegen. Alles gebaseerd op 20 ml verfoplossing per FQ, 10 gram verfpoeder op 100 ml water.