dinsdag 8 januari 2013

Van alles wat

Eerst maar even wat kwijt over Blogger en Google.

Het goede nieuws is dat de opslagcapaciteit van Picasaweb is uitgebreid, gratis en voor niks, van 1GB naar 5GB, dat zal veel bloggers helpen die te grote foto´s hadden geupload en daarmee hun ruimte hadden verbruikt (Blogger plaatst geuploade foto´s automatisch in een map in Picasaweb).

Het slechte nieuws is dat Google/Blogger weer met een rondje Microsoft pesten bezig is. Als je binnen de browser Internet Explorer probeert foto´s toe te voegen, krijg je daarvoor niet de gelegenheid omdat een knop ontbreekt. Oplossing is om tijdelijk maar gebruik te maken van de browser Chrome of Firefox tot ze dit weer gefixed hebben.

Verder wat leuke aankondigingen:
En weer een staalkaart:

En van Marrie-Jette kreeg ik de staalkaart Turquoise MX-G, gecombineerd met een mixkleur 25% Azuriet (Indigo MX-3R) / 75% Turquoise MX-G.
Hier zie je pas echt goed dat Azuriet, ook al is er maar weinig gebruikt, toch al enorme invloed op de kleur heeft. Sterk spul noemen we zoiets ;-).

7 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Goed nieuws dus, al lukt het me nu toch om foto,s te plaatsen uit een map. Ik verander niet graag van browser. Mijn foto's waren al erg klein van bestand, maar na 5 jaar bloggen was het nu toch even vol!

Nienke zei

Dat is inderdaad een alternatief Hannie! De foto´s eerst in een Picasa map plaatsen en dan vanaf daar naar het blog uploaden, dat lukt nog wel!

Unknown zei

Ik had een tijdje geleden ook last van het feit dat ik geen foto's meer kon plaatsen. Nu gaat dat weer als een zonnetje, heb niet eens nagedacht waar dat aan kon liggen.....;) Dank voor de uitleg.
Rose-Anne

Joke Hardenbol zei

Ik prees me al gelukkig toen ik over al dat getob met foto's las, maar ik gebruik Firefox, vandaar.
Dat Picassa album dat je kennelijk automatisch aanmaakt door foto's op je blog te plaatsen weet jij hoe je dat kunt zien? Ik kan niets vinden als ik in Blogger zoek.

Nienke zei

@Joke Kijk maar eens op picasaweb.google.com, wellicht eerst inloggen met je google-account (zelfde als blogger).

Marrie-jette zei

Als mensen niet kunnen inloggen via Firefox en de melding krijgen "Blijft oneindig openen"

Moet je de "Cache" legen of de individuele "Cookies" van Google wissen. Bij Firefox ga je linksboven naar bestand, opties, privacy en daar kun je de Google cookies wissen. Nu internet opnieuw opstarten en opnieuw aanmelden.

Zoon van Marrie-jette

marjolijn zei

Ik trots, had zelf ontdekt dat het met HTML wel lukte. Zonder enige kennis gewoon op de knopjes gedrukt, hihihi.