vrijdag 25 januari 2013

Problemen met foto´s uploaden in Blogger?


Van diverse kanten hoorde ik berichten over problemen met het uploaden van foto´s in Blogger binnen Internet Explorer. Inmiddels ontdekte ik een tweede oplossing.

De eerste is afkomstig van Marjolijn: even omschakelen naar de HTML versie en het werkt wel goed. Alleen moet je dan de foto´s nog weer verplaatsen omdat ze standaard bovenaan geplaatst worden.

De tweede optie ontdekte ik stom toevallig. Als je een bericht eerst in concept maakt, dus (desnoods leeg, tekst kan ook later nog) opslaan en sluiten zonder publiceren, kun je als je het bericht gaat ´bewerken´ gewoon wel foto´s toevoegen!

Een derde alternatief is nog om de foto´s te uploaden naar een picasawebalbum en vandaar via de url uploaden.

En natuurlijk kun je ook altijd in Chrome gaan werken, de browser van Google, dat werkt natuurlijk altijd prima samen met Blogger.

Ik snap eigenlijk niet waarom het probleem met Explorere nog niet is opgelost maar voorlopig doen we het hier maar mee!

9 opmerkingen:

miekequilt zei

Het lukt mij nog wel om de foto's te plaatsen. Doe dit via een omweg,maar om dat nou te kunnen omschrijven? Het is iedere keer weer een beetje aanrommelen en hopen dat het lukt. Ik zal dit bericht bewaren, zodat ik,in geval van nood, weet hoe het moet.
Bedankt!!

Ineke zei

Mij lukt het het beste via picasa, alleen schieten de foto's alle kanten uit en niet op de plaats waar ik ze hebben wil. Soms staat ook de tekst bij de verkeerde foto.
Hopelijk komt dit snel in orde.

mia zei

Nooit had ik een probleem tot een week of twee geleden, al die omwegen zijn niet erg handig. Ga van het weekend maar eens uitvogelen hoe het simpeler kan met jouw oplossingen. gr. mia

Suus zei

Ik heb er nog geen problemen mee gehad maar heb ook al een tijdje er niets op kunnen zetten en daar moet verandering in komen dus binnenkort gaat t gebeuren. Mooie kaart van Marijke.

Hannie de Beer zei

Het lukte mij ook niet met HTML, maar wel door ze eerst in een picasaalbum te plaatsen. Maar ik denk dat ik daar binnenkort voor moet betalen? Wel haal ik de foto,s er na het plaatsen telkens uit. Maar ik ben al blij, dat het zo lukt! Even afwachten maar!

Liesbeth Wessels zei

gelukkig heb ik tot nu toe de problemen niet, ik plaats altijd rechtstreeks. Maar ik bewaar de tips als het bij mij mis gaat. groetjes

Janny de Roo zei

Ik weet niet of het inderdaad zo is, maar mijn zoon, die redelijk wat van computers weet (maakt ook sites e.d.)vertelde, dat de foto's over het algemeen te groot worden geplaatst. Er is voor iedereen nl. maar beperkte ruimte via Blogspot.Daarom zou je je foto's kleiner moeten maken. Berichten (zonder foto"s) kun je onbeperkt plaatsen.

P11otter zei

Eindelijk mensen gevonden die ook problemen hebben met de foto's. Bij mij laden ze wel op. Maar allemaal in de verkeerde volgorde. Wat ik ook doe altijd verkeerd. Het gaat elke keer in een andere volgorde. Van alles geprobeerd. Kan in blogger ook geen gebruiksaanwijzing vinden omtrent dit probleem. Zou ook zo graan een blalk boven aan maken met verschillende kopjes zoals tutorial, quilts, naaien enz. Kan nergens uit leg vinden. Iemand een idee?

Unknown zei

Ik doe het nu met chrome en dat werkt prima!
Bedankt voor de tip.
Toch blijft het raar want eerder deed hij het met explorer wel gewoon.