woensdag 16 januari 2013

Hoe doe ik dat nou??


Soms heb je een bijvangst van de verfrestjes, waarbij je zou willen dat je nog wist hoe dat zo gekomen is... Kijk nou naar deze prachtlapjes:Hoe heb ik dat nou weer voor elkaar gekregen??
Het is katoen, het zijn restlapjes van een rol, zonder stijfsel oid. Die in een emmertje alle restjes van de staalkaartzakjes over zich uitgestort hebben gekregen. Niet geroerd. Niks aan toegevoegd. Geen zout, geen nieuwe soda. Gewoon 5 dagen gestaan in een halfvol emmertje. Beetje sneu verwaarloosd eigenlijk.

Vanochtend zaten de sodakristallen op de stukjes stof die boven water stonden (ik ben altijd erg ruim met de gewone keukensoda). Ik dacht, hoogste tijd om uit te spoelen. Komt dit er uit. Misschien, heel misschien heeft het gevroren in mijn tuinhuis. Het is in elk geval wel koud geweest. Zou het dat zijn?

Het enige wat ik anders kan bedenken is dat bij het verdampen van het water, de soda geconcentreerd op de stof is gaan zitten en ter plekke de verf sterker aan zich heeft verbonden dan op andere plekken. Ik ga het nog maar eens proberen want het intrigeert me mateloos.

Of ik niet moet sneeuwverven? Ja natuurlijk wel. Sneeuwverven XXL ;-), kijk maar:

 
In de bovenste box zitten gaten in de bodem, die kocht ik zo bij de kringloop, geen idee wie die gaten erin gemaakt heeft maar ze komen me nu goed van pas. In de onderste box liggen twee grote lappen, afgebonden en in soda-oplossing gedrenkt, te wachten op wat komen gaat. Sneak preview:
 
 
Ik geef toe, het ziet er vrij sneu uit. Maar dat zagen die roze lapjes ook. Dus we wachten het rustig af ;-). De reden dat ik de lappen nu alleen in de onderbak heb gedaan, is omdat ik het afgebonden heb. Dan heeft het echt wel even tijd nodig om binnen te dringen.

8 opmerkingen:

Ineke zei

Ha,ha, dat jij zelfs voor verrassingen komt te staan. Ziet er prachtig uit!! Wie weet wat er uit de XXL komt.

Hannie de Beer zei

Een echte verrassing de lapjes, beeldschoon!
Wat een leuke aanpak van het sneeuwverven in XXL. De resultaten zullen er zeker ook naar zijn! Heel spannend!

marjolijn zei

Ja, quilters hebben toch bijzondere hobby's. Spannende lappen in die doos. En die roden zijn natuurlijk juweeltjes. Helaas hier geen sneeuw dus de verf blijft nog even in de potjes. Alhoewel, ik hoop dat de sneeuw hier wegblijft. Ik wil vrijdag schone wegen!

christina zei

Het zijn net batikjes die je heel soms kunt kopen. Dit zijn de pareltjes waar je het voor doet he.

Aart zei

Ik kijk met spanning met je mee, je rode lappen zijn beeldschoon geworden!
http://quiltaart.blogspot.nl

janneke zei

Ieder krijgt wat hem toe komt....
en jij dus van die prachtige lappen!

Wil zei

Als katoen lang in de soda heeft gelegen krijg je een heel speciale tekening. En lang kan rustig maanden zijn :-). Dit is waarschijnlijk de reden van de tekening op je rode lappen.

Beth zei

This is how a new technique is arrived at. Exploration!