zondag 8 april 2012

Vilt en print

Afgelopen vrijdag de laatste bijeenkomst van Qvilt bij Jolande van Luijk, dit keer stond in het teken van ´flapjes´. Van een lange lap naaldvilt, heb ik drie ´boekjes gemaakt, en samen met de vierde lap die over is, denk ik dat ik daar wel een mooi textielwerk van kan maken:De afgelopen dagen had ik veel last van hooikoorts en ik merkte dat het hielp om in een ijskoude schuur te gaan zitten. Soort van permanent ijsjes eten zeg maar ;-) dus had ik eens uitgebreid de tijd om mijn linoleumplaat van het Rosarium van de foto die Aart ooit maakte op vakantie in Italie, af te maken:


Je zou het niet zeggen, gezien de tijd die ik erover gedaan heb, maar ik vond het eigenlijk een superleuk werkje. Ik ga beslist nog zo´n grote plaat maken. En van diezelfde lieve Aart kreeg ik destijds ter inspïratie een boekje met hekwerken, dus ik ben nog wel even zoet ;-).


Tot slot, op het Berninablog verscheen een kort verslagje van de Portrettenworkshop die Marijke en ik anderhalve week geleden weer gegeven hebben in het Creative Centre van Bernina, met geweldig leuke deelnemers. Laat je inspireren tot het maken van een portret.

http://www.berninablog.nl/2012/04/workshop-portretten-eerste-resultaten/

En als je het leuk vindt, het blad Quilt & Zo heeft een oproep gedaan om je portret in te sturen voor een fotogalerij. Alle details in het huidige nummer 14 plus een interview en tutorial met Bodil Gardner. (en als bonus dan een leuk artikel met Hilde van Schaardenburg plus een tutorial hoe je handgeverfde lappen met ´threadsketching´ ;-) kunt quilten. Ze geeft daar trouwens ook een ´echte´ workshop in in de komende maanden:.

http://www.bordurama.nl/workshops.php?osCsid=7e4c1f5e8f6cf41cba61b340ff010789

Genoeg geblogt, er staan mono/gelatineprint lappen te wachten om uitgespoeld te worden en dat kan nog net even voordat er gepaasbrunched moet worden ;-).

Just showing the result of the 4th wetfelt class, a nice texture for a new quilt, and I finished a linocut template, from a holiday picture of one of my quilting friends Aart, I think it was an antique italian rosarium. Love the final prints. Will definitely make another one.


10 opmerkingen:

Aart zei

Mooie afdrukken van je linoleumsnede!
Wie weet kom ik wel weer iets tegen op vakantie waar ik jou lekker zoet mee kan krijgen;-)
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

Ziet er eg mooi uit die afdrukken,en je gevilte naaldvilt ziet er ook spannend uit.

Hannie de Beer zei

Een leuke blog weer vandaag! Prachtig je vilt"boekjes"! En ook je linosnede is een geweldig!
De Quilt en zo heb ik enkele weken geleden gekocht er staat heel wat interessants in.Ik denk er nog over om een portret in te zenden? Ook van de portretten. En prachtig toch om je workshopfoto's terug te zien op site van Bernina!
Fijne Paasdagen!

Margeeth zei

Dat vilt ziet er mooi uit, echt een object om op een tentoonstelling in zo'n glazen vitrine te leggen.

Mooie linoplaat heb je gemaakt.

Sterkte met de hooikoorts.

Sonja Thalen zei

Wouw...

Ineke zei

Prachtig dat vilt en de rest trouwens ook. Sterkte met de hooikoorts.

Beth zei

That lino cut is really beautiful and very detailed and of course your felted work is great. Wish I could have taken the class with you.

inge zei

de viltboekjes zijn erg leuk en wat een werk die plaat uitsnijden ...maar je hebt een prachtig resultaat !

Janny de Roo zei

Interessante blog vandaag en ik bleef weer eens hangen bij de portretten. Heel mooi gedaan allemaal, misschien dat ik ook dat nog eens moet proberen...heb ik even moed voor nodig !

marjolijn zei

Die viltboekjes zijn prachtig. Maar, wow, wat een geweldige linoleumsnede heb je gemaakt!
gr. Marjolijn