vrijdag 27 april 2012

Afscheid en een start

Mijn eerste ´textielwerk´ maakte ik op mijn negentiende, naar aanleiding van een zwart-wit foto:
Lach maar niet om de knulligheid ;-), ik had nog nergens les gevolgd en moest het doen met voeringstof, wat breiwol, een oude broek en een vergeten zonnehoed als ´arme´ student:


In die tijd, kwam Colette al eens in koffietijd en stond ze in de Telegraaf dus ik vraag me al enige tijd af of ik onbewust dat eerste zetje van haar heb gekregen om hier aan te gaan beginnen...

Toen ik eindelijk zover was dat ik les bij haar kon gaan volgen, nu 4 jaar geleden, maakte ik als eerste deze vogel:


Hoewel maken misschien een te groot woord is, Colette dirigeerde en wij voerden uit ;-). En gezien haar meesterlijke oog hadden wij daar volkomen vrede mee.

Mijn tweede werk was gebaseerd op een oude modetekening, met veel plezier hebben we daar ook nog samen aan gewerkt. Helaas is het nog niet af, maar dat gaat wel gebeuren, mijn hart zit er in:


En hoe verder? Colette´s techniek is zo Colette´s techniek en hing zo samen met haar grote talent, dat ik geen enkele behoefte voel om te gaan ´kopiëren´. Het zou bij een armzalige poging blijven.

A.s. zaterdagochtend nemen we afscheid van Colette en nog diezelfde middag schuif ik aan bij de eerste bijeenkomst van Quilten Speciaal serie 11. Een grotere symboliek had ik niet kunnen bedenken.

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Geweldig leuke herinneringen en leuke quilts. Ik had nog graag les van haar gehad. Ik vind haar werk echt heel mooi, en verheug me nu al op Veldhoven volgend jaar.
Veel plezier met de Quilten speciaal start. groeten van liesbeth

Ineke zei

Dat heb je mooi gezegd en idd haar werk is ongeevenaard! Je eerste werk is toch wel leuk hoor, het zit er bij jou "in". Succes met de cursus QS, echt iets voor jou.

inge zei

ik denk dat van alles wat je leert toch je eigenheid maakt ... ik vind het proces in wat je maakte , prachtig om te zien ...

Aart zei

Sterkte en veel plezier morgen, wat een tegenstellingen! Leuk de herinneringen ophalen, het verwerken begint dan al, ik spreek deze dagen uit eigen ervaring!
Morgen zoef ik langs Zwolle om naar Harlingen en Vlieland te reizen, ik zal in gedachten bij je zijn.
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Ik denk ook dat je er toch je eigen inbreng in weet te zetten!Maar deze werken zijn al prachtig,en ook in je eerste kun je al je talent zien!
Sterkte voor morgen, maar ook succes met je eerste les QS!

Beth zei

Your first piece is pretty amazing for a first piece. The other two are just wonderful. What are you doing tomorrow and what is QS?

christina zei

Jouw eerste werkstuk is helemaal niet gek zeg. Helemaal gezien de stoffen die je indertijd gebruikte.

Je hebt er een mooie blog van gemaakt.

Zie je morgen in zwolle.

Janny de Roo zei

Met bewondering heb ik jouw werken bekeken Nienke.....Colette is vast trots op jou geweest....!
Wat een beleving...!