zondag 22 april 2012

Nog meer gelatine printen

Ik had begrepen dat het interessant kon zijn om de gelatine een week te laten rusten en dan weer verder te gaan. Dus dit weekend de afgesloten bak met gelatine weer geopend...oef dat stinkt... maar toegegeven de deels vergane bovenlaag ziet er interessant uit:


Mij maar over de stank heengezet, en wederom 9 lapjes erop, ik meende grootse resultaten te kunnen behalen met deze bovenkant dus geen hulpmiddelen meer gebruikt. Heel eerlijk vond ik het eindresultaat een beetje saai:


De enige die ik wel mooi vond, was de afdruk van een sinasappelnetje (links):


Hier nog een uitgebreide blogpost met meer ideeën voor de gelli plate:
http://gelliarts.blogspot.com/2012/04/are-we-there-yet.html

Met de verdikte procionverf die nog over was, gekeken of ik het kon gebruiken met de sjablonen/´stencils´ van Stewart Gill. Dat ging prima al is het onmogelijk om de witte achtergrond te behouden tijdens het spoelen. Maar dat is tegelijkertijd ook wel weer leuk, klaar in 1 ´drukgang´:


I learned that the gelatine gets more interesting, when left for a week or so. But no one told me about the smell... but I overcame my resistance ;-) and placed new pieces of fabric on the painted gelatine... didn´t work out, I qualify them as quite boring... With the left-overs of thickened dyes, I made some nice cloth just by working with templates.
Will get rid of the gelatine and wait for my gelli plate to arrive ;-).

Please check this blogpost, many more possibilities with the gelliplate:
http://gelliarts.blogspot.com/2012/04/are-we-there-yet.html

7 opmerkingen:

Janny de Roo zei

Ik meende de stank hier te kunnen ruiken....wat een lef Nienke, om dan vervolgens nog eens een keer wat lapjes toe te voegen.....IK had het gelijk in de kliko gedumpt hoor...!

Ineke zei

De serie met de sjablonen vind ik prachtig.

Aart zei

Had je je maskertje niet in de buurt? Je kan deze lappen altijd nog als basis gebruiken voor andere doeleinden. Afgelopen vrijdag had ik even tijd om de dvd van Kerr Grabowski te bekijken, LEUK! Aan het eind van de dvd gaat ze zelf los en wordt langzaam een beetje gek!
Ontkleuren van de lapjes in ook een optie!
http://quiltaart.blogspot.com

Hannie de Beer zei

Een beetje stank is niet erg toch? Zet gewoon een mondkapje op. Maar je resultaten zijn echt niet gek! Vooral die met de sjablonen zijn prachtig! Je hebt me weer goede idëeen aan de hand gedaan, en ook de blog over de gelliplate ga ik zeker uitproberen. Dank je!

christina zei

Ik vind het juist vreselijk om er witte delen in te houden. Dat is zo gril. Dus wat mij betreft: ik vind ze allemaal prachtig. Komt natuurlijk ook door de kleur die je hebt gebruikt. Helemaal mijn kleuren.

Suus zei

Ze zijn prachtig vooral die met de sjablonen. Soms is het inderdaad jammer dat de witte achtergrond verdwijnt maar misschien geeft een discharge ook weer een mooi effect eraan.

joke zei

Had je het wel in de koelkast bewaard?
Meestal houd ik het anderhalve week goed, het wordt wel steeds kleiner omdat het uitdroogt.