zondag 1 april 2012

Boeken

Goed nieuws, mijn quilt van de sprinter mag hangen in de artquilt sectie van de Algemene tentoonstelling van het quiltersgilde. Ben ik heel blij mee. Maar ondertussen speelt in mijn hoofd alweer een volgende quilt. Daarvoor ben ik allerlei websites en boeken aan het bestuderen, waaronder deze drie al wat oudere boeken:


De eerste lijkt het modernste en spannendst, maar ik vond het eerlijk gezegd een vrij flauw boek. ´Lekker je nergens wat van aan trekken en kijk eens hoe leuk het wordt´.
Ja, wel leuk maar niet mooi wat mij betreft ;-).
Het tweede boek, Patchwork Streifentechniken, van Irene Kahmann is ouder (1997) maar ze behandelt heel systematisch welke snij- en compositietechnieken je kunt kiezen om een strippenquilt op te bouwen. Met oefeningen en tips.
Maar mijn absolute favoriet is boek 3, Quilts van Dorle Stern-Straeter. Ook een oudje, uit 1999. Zij is uit de ´school´ van Michael James en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld. Inspirerend! Alle drie de boeken zijn te leen in de bibliotheek van het Quiltersgilde (wat is dat toch een geweldige dienstverlening), en de laatste kon ik gelukkig nog op Marktplaats op de kop tikken want het is inmiddels uit de reguliere handel.

Ben je lid van het Quiltersgilde? Hier heb ik het voor mij meest interessante deel van de collectie van het gilde in kaart gebracht: http://pinterest.com/justforns/.
(In de omschrijving tref je tussen haakjes het leennummer van de bibliotheek aan wat je moet vermelden als je een boek wilt lenen.)

Ik was echt verbaasd hoeveel interessante boeken er in de collectie zitten, dus doe er vooral je voordeel mee. Ik vind het sowieso heel prettig dat je de boeken even in kunt kijken alvorens je besluit om het boek te kopen. Je bent al lid voor een paar tientjes en kunt dan 3 boeken tegelijk ´lenen´ waarbij je alleen de retourverzendkosten voor je rekening neemt. Hoe uniek is dat?! En als je het boek na 3 weken niet meer wilt missen, is het vroeg genoeg om het alsnog te kopen ;-).

10 opmerkingen:

Elly L zei

Wat goed dat het toch gelukt is

christina zei

In gedachten zette ik het door jou gekozen boek al klaar voor vrijdag (want natuurlijk staat die in mijn kast) maar gelukkig heb je em zelf kunnen scoren.

marjolijn zei

Gefeliciteerd dat je quilt geaccepteerd is!
Wat grappig, dat boek van Dorle Stern heb ik net aangeschaft via bookdepository. Daar was het dus nog wel te koop. Mirjam Pet gebruikt die techniek in haar achtergrond. Ik was daar helemaal weg van. Ik heb dat ook gebruikt in mijn miniqultje van China.
gr. Marjolijn

Joke Hardenbol zei

Wat geweldig, wat een werk! Ik zag bij je mixed media boeken nog een paar boeken staan die ik nog niet heb en dus mooi kan lenen.
Dank je wel.

Hannie de Beer zei

Gefeliciteerd Nienke dat je mag hangen in Deventer!
En je boeken zijn een aanwinst,al valt er soms wel eentje minder interessant uit! Vooral dat van Dorle Stern lijkt mij ook heel fijn om mee te werken Ik zal ze eens aanvragen bij het gilde!

Suus zei

Wat goed he dat je quilt mag hangen, van harte gefeliciteerd hoor. Hij is dan ook prachtig. Wat een werk heb je daar aan gehad zeg om al die boeken erop te zetten met nummer nog wel. Hartelijk dank daarvoor.

miekequilt zei

Het boek van Dorle had ik laatst mee naar mijn bee. Kreeg er veel enthousiaste reacties op. Het is ook zo mooi, en de techniek is geweldig!

Ineke zei

Gefeliciteerd. Ere wie ere toekomt.

Sonja Thalen zei

Lucky you.
Ik heb boek 2 en 3 al jaren in mijn bezit.Maar ik quilt ook al iets langer dan jouw. ;)

janneke zei

Super dat je in Deventer mag hangen! Vind het leuk de quilt in het echt te kunnen zien.