maandag 9 april 2012

Gelatine printen

Als nieuw lid van And then we set it on fire-blog, (vanaf nu noem ik het het Fireblog ;-) doe ik elke maand mee met het maandthema. Deze maand is dat printen op gelatine. Nou is er een gelliplate naar mij onderweg maar daar wilde ik toch niet op wachten. Dus een oud zakje gelatine poeder met een halve liter water aangemaakt en laten uitharden in een schaal, klein maar fijn en voor een eerste keer lekker overzichtelijk.


Ik heb de schuimlaag bewust niet verwijderd omdat ik in Quilting Arts mooie afdrukken van bubbels had gezien door deze laag. Ik denk dat ik daarvoor nog wat meer lucht in de massa had moeten kloppen want op de prints tref je geen bubbels aan. Ik heb verdikte procion op de gelatine gestreken en de lapjes katoen waren voorgeweekt in soda:


Leuk maar een beetje saai, deze egale lapjes. Dus nav. de eerste blog op het Fireblog aan de gang gegaan met een touwtje. Ik dacht het eens in te smeren met verdikte procion, zodat het niet alleen als resist werkt maar ook zelf kleur afgeeft:Door met het touwtje te spelen krijg je ook leuke effecten van herplaatsingen. Het leverde deze serie lapjes op. Ook nog even met een libelle stickertje gespeeld maar dat is mijn ding niet:Leuk experiment, voor herhaling vatbaar! Zou er een beginnetje van een moderne quilt in zitten of is dit toch meer artquilten...lastig hoor die keuzes telkens ;-).

This is the dutch version of my monthly experiment on And then we set it on fire-blog

13 opmerkingen:

christina zei

Hoe jou dat toch iedere keer weer lukt om en tijd vrij te maken voor je hobby EN daar dan ook diret over te bloggen, blijft me een raadsel. Je bent weer met mooie dingen bezig.

Marloes zei

Leuke lapjes!! En volgens mijj zijn ze bruikbaar voor zowel artquilten als een moderne quilt.

inge zei

wat leuk toch en ze zijn zeker niet saai op die manier !!

marjolijn zei

Oh, dit is leuk!! Wil ik ook proberen (maar moet echt even wachten, zucht!).
gr. Marjolijn

Joke Hardenbol zei

Leuke resultaten. Ik vind het zò leuk gelatineprinten.

Aart zei

Heerlijk zoals jij aan de gang bent! Mijn 2CD van Kerr Grabowski is vanmorgen op de post gegaan, nu zoeken ze nog een roeiboot om het bij mij te brengen.
http://quiltaart.blogspot.com

Janny de Roo zei

Het ziet er zelfs lekker uit....net Rote Grütze (rode bessensoorten door elkaar gemengd)

ann vanherle zei

Ga ik zeker eens uitproberen

Suus zei

Inderdaad leuk resultaat om de touwtjes te verleggen.

Hannie de Beer zei

Een gelliplaat werkt prima! Maar zó met echte gelatine krijg je toch weer nét even een ander prachtig resultaat! Zeker als de plak gelatine wat korrelig gaat worden.Het gaat lekker zó!

miekequilt zei

Wat ben je toch geweldig enthousiast. En wat heerlijk dat we allemaal mee mogen genieten van je experimenten!

Dea zei

Leuke resultaten, Nienke! Ik heb dit bij Ginni Fleck gedaan. Erg leuk om te doen, vond ik.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Mooi resultaat heb je behaald. Gelatine printen blijft toch altijd heel erg leuk.