donderdag 5 januari 2012

Klaar met de feestdagen en gourmetten?

Dan de plastic doos niet weggooien he ;-) ! Hier heb ik een in soda water geweekte natte lap geplooid in de tray gelegd en er de restjes aangemaakte verf (geel en turquoise) van de kleurenpyramide overheen gegoten. Niet aanduwen, gewoon afdekken en weglopen, ook al is het 10 graden in de schuur. Twee weken later terugkomen, uitspoelen en strijken en kijk nou eens:
In de tweede bak (jawel), een lap gefrummeld gelegd, daar alle kleuren overheen gegoten (nooit zo´n goed idee, max. 2 kleuren is rustiger). Maar er zitten hele mooie stukken tussen, kijk nou:

Je ziet wel dat de roze tijdens het spoelen de witte stukken meegekleurd heeft, hier is denk ik niets aan te doen tenzij je met grote hoeveelheden water zou spoelen. Maar dit zijn wel de kadootjes op deze stormachtige dag.

12 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Hoi Nienke.
Weet je wel dat ik presies hetzelfde heb gedaan met de restjes verf van de pyramide?Ook gevouwen en gepropt.Grappig niet?

Hannie de Beer zei

Een prachtig resultaat! Zo zie je dat er soms onverwacht mooie dingen uitkomen,als je ze hun gang laat gaan!

Christel Sins-Camp zei

Toch niet erg, die roze ondergrond. Ik verf mijn lapjes voor shibori eerst, zodat ze juist niet wit zijn!

Anneke van Diggelen zei

Mooi gelukt hoor!!!
Ik bewaar ook altijd zulke schalen,zonde om zomaar weg te gooien!!

Groetjes Anneke

Anoniem zei

Hoi Nienke,
Ik volg je al een heel tijdje, maar ben niet zo'n schrijven. Ik dacht ik ga nu eens reageren. Wat een ongelooflijk mooi Blog heb je en veel te zien en te leren.
Ik zit bij Tegendraads in Leiden, daar hebben we een tijdje geleden stof geverfd met Procion verf. Nou hartstikke leuk, na wat zoeken kwam ik via jou Blog bij Marionn Hoftijzer.Nou daar ga ik dus 20 januari naar toe, ik verheug me er erg op. Ik zal je het laten weten.
Vriendelijke groeten, Jolanda Teeuwen.

Beth zei

That first piece is absolutely yummy. Just mt colors and I love the figuring.

Suus zei

Mooie lappen Nienke. En waar een blog wel niet toe lijd he`. Leuk voor Marjon.

vilterietje zei

ohhhhh, goed idee, ik heb nog restjes verf, hoop op ook zo'n leuke resultaten:)

marjolijn zei

Wat een heerlijke lapjes weer!
gr. Marjolijn

joke zei

Wat een vrolijke lapjes al die kleuren. Ik heb gisteren bij de kringloop een groot laag bakblik gekocht om dit soort dingen mee te gaan proberen.

Anoniem zei

leuke effecten geeft dat toch altijd,hè?

christina zei

wat een feestelijke lappen.