zondag 15 januari 2012

Eigentijds en hedendaags

Oooh, jullie houden van meekijken en meedenken... dank jullie wel, ik hou er ook van ;-) !
Bedankt voor alle adviezen. Er zijn met de Venetiƫ quilt (denk ik) twee dingen mis, het is te vlak, vooral ook rondom palen en horizon waardoor het ene grote brei wordt.
En de boten dreigen te verdrinken in de kracht van de omgeving.
Dus ik ben het met jullie allemaal eens en achter de schermen werk ik aan de oplossing. Wordt vervolgd.

Gisteren had ik een dagje Eigentijds en hedendaags quilten bij Ina Klugt in Oldenzaal, o.a. met Aart en Margriet die ik o.a. ken van de Art Quilt Groep Oost. Gezellig!
We gingen uit de vrije hand snijden en weer aan elkaar stikken maar dan niet in dezelfde volgorde zeg maar. (Zoals ze hier thuis zeggen, je bent weer lekker opgeschoten vandaag...).

Maar ik vind dat natuurlijk geweldig, weer een dagje tussen de lapjes, en aan het eind van de dag hadden we (2x) 6 mix & match blokken klaar. Die ik de hele avond op lapjes heb rondgeschoven op de grond voor de televisie (...ma-a-am ...).

En omdat jullie graag een beetje meekijken, hier de foto´s (van mobiel dus niet echt briljant):


En voordat jullie denken dat ik helemaal niks in mijn quiltleven zelf kan beslissen ;-), vanochtend heb ik de top al voor de helft genaaid. Maar ik zeg niet hoe, dat is voor later deze week.

12 opmerkingen:

Aart zei

Ja, leuke meid ben jij, je laat ons meekijken en meedenken, maar ondertussen heb je zelf al een beslissing genomen! Bij mij is het net zo, ik ben lekker bezig geweest achter de naaimachine en strijkijzer, mijn bericht voor morgen al geschreven, nu liggen de blokken op een ondergrondstof, maar ineens krijg ik ook weer andere ideeƫn. Mijn hoofd kookt ondertussen. Als je toch wilt dat we gaan reageren, dan zou ik voor de 4e foto gaan, het warme groen en het geel contrasteren erg leuk. Succes!! En doe lekker waar je zelf zin in hebt ;-))

Marrie-jette zei

haha Aart ik dacht hetzelfde....

Hannie de Beer zei

Dit wordt nog een hele toer om de juiste keuze te maken! Ik vind ze eigenlijk allemaal erg leuk en kleurig.Het lijkt wat op de Jan Mullen snijtechniek? Maar jij zult er wel raad mee weten!

christina zei

Ik snap helemaal wat jij nodig hebt: een cursus kleurenleer. Jij bent zo ontzettend veel met kleur bezig en met dit soort dingen weet je het niet.

Als ik naar de eerste foto kijk overheerst paars. En de complementaire kleur van paars is geel. Dat weet je zelf ook wel alleen je past het niet toe.

Omdat er ook nogal wat roseachtige kleuren in zitten zou ik toch kiezen voor de lila die je laat zien. Maar zo is ie vast ook geworden.

vilterietje zei

heel nieuwsgierig naar je venetiaanse quilt!:)

Ineke zei

Laat Nienke maar lekker schuiven.

Liesbeth Wessels zei

Geweldig ik ga ook voor de vierde kleurenkeus. Mooi en apart, maar doe vooral je eigen ding, heb je toch al gedaan. groeten van liesbeth

marjolijn zei

Je maakt ons toch wel erg nieuwsgierig. Lijkt me een heerlijke vrije techniek.
gr. Marjolijn

Janny zei

Ik zie het al helemaal voor me: lekker schuiven met lapjes op de grond. Mij spreekt de tweede foto met het groen erg aan. Ik ben benieuwd wat het geworden is!

Beth zei

What a clever way to audition backgrounds and placement.

Suus zei

Het schijnt vandaag de meest depri dag te zijn van het jaar maar nu niet meer hoor. Hier word je vanzelf vrolijk van. Ben benieuwd naar het vervolg.

miekequilt zei

Wat een leuke keuzes heb je. Niks moeilijk doen, gewoon ineens die ene die het mooiste is kiezen.
En dan kijken wij wel toe.