zaterdag 21 januari 2012

Brownies


Nee dit is niet mijn nieuwste abstracte quilt ontwerp ;-). Ik ben dol op kleur. Maar bakken vol met gekleurde lappen, geeft natuurlijk te weinig tegenhangers in neutrale varianten. En nu had ik voor een speciaal project bronsbruin nodig in meerdere schakeringen. Daarom de verfpotten maar weer gevuld. Met deze lappen als resultaat. Bruin is opgebouwd uit rood/geel en blauw en mixen van 3 leveren vaak de mooiste ´tekening´ op omdat iedere kleur een andere reageersnelheid heeft en dat zie je terug!

Hier de staalkaart, als je die vergroot kun je vast wel lezen hoe de mixen van rood/geel en blauw zijn opgebouwd. NB. ik ga daarbij nog steeds uit van 20 ml. verfoplossing (10 gram per 100 ml) in de genoemde verhoudingen, per Fat-Quarter (ca. 50x50 cm).


My stash is lacking neutral colours (who wants to dye neutrals if you can dye the rainbow ;-) therefore I filled the dyepots with self-mixed browns. Because of mixing red, yellow and blue, you get very nice dye patterns.

13 opmerkingen:

AnneJeu zei

Prachtige bruinene! Dat is toch wel de meest moeilijke kleur om te mengen en jij hebt er orachtige tinten van gemaakt!

Marijke zei

Prachtige kleuren!

Aart zei

Mooie tinten bruin!
http://quiltaart.blogspot.com

Ineke zei

Dank je wel, dit ga ik ook proberen. Het zijn idd de kleuren die je vaak mist. Mooi warm! En dat speciale project?? Nieuwsgierig.

marjolijn zei

Heel mooi. Ik vind dat je door het pyramide verven ook hele mooie en olijfachtige tinten krijgt. Dat zijn inderdaad de kleuren die je vaak nodig hebt. En dus ook allemaal met de 3 kleuren gemengd.
gr. Marjolijn

Hannie de Beer zei

Een zeer "smakelijk" stapeltje brownies! Fijn,dat je ons het recept weer geeft!Zo'n serie bruinen is heel bruikbaar.

Janny de Roo zei

Mooie gemarmerde lappen....!

vilterietje zei

om op te eten zo lekker chocoladebruin:)

Suus zei

Erg mooi.

christina zei

Natuurlijk is een mooie paarse leuker om te doen (althans dat vind ik) maar je hebt groot gelijk, want juist dit soort nuances is onontbeerlijk in een goed gevulde lappenkast.

Marrie-jette zei

In de grote pyramide zitten ook hele mooie bruinen.Zal je binnenkort wat stalen sturen.
Deze zijn gewoon lekker mooi!

meta zei

mooie kleuren!

Quilter Beth zei

I love these rich browns, but I'm like you--I love the beautiful colors of the rainbow...especially on these gray days.