woensdag 4 januari 2012

Beetje verven...

Heerlijk die vakantiedagen, tussendoor ook een snel shibori lapje in de verf gelegd:




Hiervoor eerst vierkanten gestreken in een lap, daar met rijgdraad blokken gevuld:


 Draden aangetrokken en vastgeknoopt:


En dit in een zakje met soda/zoutoplossing en verf voor 24 uur in de rijstpan.
Verder wordt er hard gewerkt aan
Natuurlijk hopen we jullie daar ook allemaal te verwelkomen. Want het delen van ervaringen is toch wel het mooiste wat er is als je zo gek op stoffen bent!

12 opmerkingen:

joke zei

"een snel shiborilapje" Zo ver hoop ik ook nog eens te komen. Ik heb gisteren draadjes geverfd. Dat was mijn 1e verfactie na een keer sneeuwverven vorige winter. Maar wat een gedoe. Voor je zover bent om te gaan verven. En dan heb ik het nog niet over de (nieuwe)handschoenen waar in 2 vingers kennelijk een gat zat.Maar jij hebt natuurlijk alles klaar staan in je verfschuur. Ik moet eerst de keuken ontruimen ;-)

Anoniem zei

Waarom laat je het zo lang stomen?

vilterietje zei

enjoy your shibori:)

Nienke zei

@Joke Maar als je het in een zakje met water doet, schepje soda, schepje zout erbij en een eetlepel verf (of wat poeder) uit een restflesje, heb je niet zoveel troep toch? In de verfschuur is het nu ook veeel te koud
Wat me brengt op @meta het is niet stomen hoor, de rijstkoker zet ik op warmhouden (is ongeveer 40 graden) met een bodempje water en daar dan het zakje in, dan kan het lekker broeien. Je kunt het ook in een emmertje op de verwarming zetten. En alles blijft schoon als het in een zakje zit, behalve bij het uitspoelen ;-).

Christel Sins-Camp zei

Doe vooral een beetje water in de rijstkoker, anders ziet hij er een beetje gekleurd uit (zoals de mijne dus!!!).
Als je veel lapjes hebt, kunt je ze ook in de oven (op 40 graden) zetten!

Anoniem zei

Bedankt voor alle ideetjes, ik zet het ook wel eens vlakbij de open haard, broeit ook lekker!

Hannie de Beer zei

Een prachtige vondst dit stukje shibori in een lap! Heel apart.
En net wat je zegt,het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn,het verven. Ik heb geen rijststomer , al mijn verf staat in de garage waar ik geen ruimte heb om te verven. Dus dat gaat gewoon in de keuken in zakjes in een platte plastic bak op de verwarming! Er kunnen twee bakken op met ieder 15 zakjes. Gaat perfect! Wat niet wil zeggen dat zo'n verfschuur toch wel heel fijn is!

Anoniem zei

je lappen worden steeds mooier Nienke

Suus zei

Prachtig Nienke. Om alleen deze lap door te stikken is al mooi.

Dea zei

Zoals je het beschrijft, is het inderdaad niet zo'n rompslomp, Nienke. Toch voelt het voor wel zo, waarschijnlijk omdat ik er mog niet veel ervaring mee heb. Als ik het vaker doe, gaat het sneller en makkelijker.
Je lapje is weer erg mooi! Leuk idee om het zo in een klein stukje te doen. Dat brengt weer inspiratie!
O, en DMQG volg ik op de voet, erg leuk initiatief!

joke zei

Zoals jij het beschrijft lijkt me inderdaad een stuk makkelijker.
Ik heb eerst een liter water met zout en soda gemaakt en drie glazen potjes met daarin water en verf gemengd in de opgegeven hoeveelheden. Dan week ik de draadjes eerst in het zout/sodamengsel, wring ze uit en doop dan de ene helft van het bosje draad in de ene kleur en de andere helft in de andere kleur zodat ik gemĂȘleerd garen krijg. Dat doe ik dan in een zakje op de cv. Zo staat het in de gebruiksaanwijzing, dus daar heb ik me braaf aan gehouden. Met jouw ervaring ga je natuurlijk experimenteren hoe het makkelijker kan.

christina zei

ik probeer een paar keer op de faceboook pagina te komen maar dat lukt niet.