vrijdag 2 december 2011

Transferverf

Vandaag hadden we weer zo´n feestdag waarop we met verf mochten spelen. Dit keer met de Artquiltgroep Oost, onder leiding van Liesbeth, met transferverf.
Helemaal leuk, had het nog nooit gedaan, heb direct weer een virus te pakken.

Van te voren hadden we wat vellen blanco kopieerpapier volgeverfd. Ik had nog een kleurboek vol mosaïc kleurplaten en een paar daarvan heb ik afgedrukt op de laserprinter. Dit gaf een heel leuk effect want waar laserinkt zit, kan niks anders zitten.
Morgen ga ik er direct mee aan de slag want om nou alleen de stapel mooie lapjes te laten groeien... Wordt vervolgd.

PS. Voor wie niet zo´n kleurboek in huis heeft en het toch eens wil proberen, via deze link vindt Google ook prachtige kleurplaten:
Klik hier

14 opmerkingen:

Suus zei

Wauw prachtig zeg, oh ik heb zeker wat gemist maar daar was ik al bang voor.

Liesbeth Wessels zei

Leuk dat al een deel van je winsten laat zien. Ze zijn echt prachtig, groeten van liesbeth

Aart zei

Mooie resultaten! Je hebt gelijk dat je deze lappen niet op moet sparen, je moet er wat mee doen;-)
Ik had de lappen natuurlijk al gezien vandaag, het was een erg leuke dag, zeer leerzaam. Ik beloof je dat ik ook aan de slag ga met wat ik vandaag bij elkaar heb geverfd en gestreken. Morgen ga ik voor jou even die synthetische stof kopen.
http://quiltaart.blogspot.com

ina zei

spelen met transferverf is zooooo leuk, ik kan me voorstellen dat je er weer een verslaving bij hebt. Het is alleen moeilijk aan mooie geschikte polyesterstof te komen. Ik heb wel eens mooie bruidspoly gekocht bij Jan Sikkes maar daarvan het meeste weer weggegeven. Trouwens dat kleurboek heb ik ook, goed idee.

Ineke zei

Wat mooi zeg. Goed idee om een kleurboek te gebruiken. Heel apart.

vilterietje zei

mijn klasgenootje was hier ook mee bezig: heel leuke techniek en je resultaten mogen er helemaal zijn:)

marjolijn zei

Oh, wat een mooie lappies weer! En wat een leuk kleurboek heb je! Geweldig. Kom morgen maar weer even langs op je weblog, ben heel benieuwd wat je er van gaat maken.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Hallo Nienke,

wat een ontzettend goed idee van die kleurplaten!!ben ook wel met transferverf bezig geweest maar nooit daar aan gedacht, ben benieuwd wat je ervan gaat maken

groetjes katrien

christina zei

ik dacht toch een gedegen basiscursus in transferverf gevolgd te hebben en kom jij direct met 2 supertips. Helemaal top. En die lapjes, peeeeter, waar is mijn slabbetje??????

Anneke van Diggelen zei

Wat een gave stof is het geworden!!!
Een hele goede tip van het printen.
Succes morgen met je stof uit te breiden

Groetjes Anneke

Christel Sins-Camp zei

Ik ben momenteel zelf ook bezig met transferverf. Ik heb de kinderen aan 't verven gezet. Geeft ook hele leuke tekeningen.
Maar die kleurplaten is ook heel handig...

joke zei

Wat een leuke lapjes, die kleurplaten helemaal geweldig. Zoals ik bij Aart al schreef ben ik op dit moment ook met transfer bezig en nu krijg ik er zomaar allerlei ideeën bij aangereikt.
Groet,
Joke

Hannie de Beer zei

Je hebt er weer een echt feest van gemaakt.Wat een geweldig idee, met die kleurplaten! Ook ik ben reglmatig bezig met transferverf,maar deze bewerkingen zijn echt prachtig.Zo zie je maar: Een mens is nooit te oud om wat te leren.
Een kleine tip: Op Evolon: een suedeachtig synthetisch materiaal krijg je ook een prachtig resultaat! Te koop bij Zijdelings.

Anoniem zei

Heb net in de les op Syntra (Hasselt) deze techniek geleerd. Inderdaad geweldig om te doen. Ook met andere mateialen zoals kant bekom je leuke effecten. Zelfs papieren taartkantjes lukken goed. Moet alleen nog bedenken wat ermee te doen.
Miet