zaterdag 24 december 2011

Iedereen een engel - modern kerstverhaal

Kennen jullie de engeltjes van ´Iedereen een engel`?


Engelen Het symbool Engel is al heel erg oud. De oude Egyptenaren noemen al engelen in hun geschriften. Toen heette een engel nog Neter (Netjer) en werd gezien als boodschapper van de goden. Engelen komen voor in het Jodendom, het Christendom en de Islam. Hierdoor is een engel een mooi en positief symbool van verbinding in deze tijd van (ogenschijnlijke) maatschappelijke tegenstellingen... Iedereen een engel!

Wat betekent Adnachiel? Adnachiel is de engel van optimisme, onafhankelijkheid en van het inslaan van nieuwe wegen. Daarnaast is Adnachiel in de engelen hiërarchie de aanvoerder van de Beschermengelen.

Ik vond het zo´n mooi symbool. En toen bedacht ik iets. Mijn puberdochters vinden het nl. heel irritant dat ze ´s avonds laat door ons opgehaald worden omdat we ze niet alleen willen laten gaan in die donkere wereld. En ja, ik zou ze wel een beschermengel mee willen geven maar ja, die bestaan niet in real life.

Toen kwam ik deze engeltjes als sieraad tegen, vlak voor de kerst, en ik dacht beide meiden met een knipoog te verrassen met beschermengel-oorbelletjes (niet dat ze dan wel alleen langs de weg mogen fietsen ´s avonds laat, maar dat ze er aan denken om me te bellen ;-). Maar hier speelde een klein duveltje op.

Want, helaashelaas, kreeg ik een opengescheurde envelop thuisbezorgd door Post NL. Zonder een woord van excuus. Mijn postbode valt in de categorie ´weet niet beter, kan niet beter´. En de dame van het klachtencentrum, moest keihard lachen. Vreemd soort humor. Ergens bij het sorteren heeft iemand een greep in de envelop gedaan. Ik hoop maar dat het iemand was die heel hard een engeltje nodig had want ik vond het helemaal niet zo grappig.

Maar gelukkig wist Heleen van www.iedereeneenengel.nl het op te lossen, ze stuurde me dezelfde dag nog, zonder kosten en aangetekend twee paar nieuwe oorbellen die precies op tijd binnenkwamen.

Engelen bestaan niet, maar als ze wel bestaan, dan weet ik waar ze werken! Dank je wel Heleen, ik ben heel benieuwd naar de reactie van de meiden.

Fijne kerstdagen, geniet van alles wat je lief en dierbaar is!
En ik hoop dat Adnachiel, de engel van optimisme, onafhankelijkheid en het inslaan van nieuwe wegen in 2012 ons pad vaak zal kruizen!


10 opmerkingen:

Ineke zei

Wat lief...van jou dan hè. Dat andere is een misselijke streek. Ik hoop dat de dames er ook van houden.
Jij en je gezin ook heel fijne dagen gewenst.

Beth zei

Have a wonderful holiday and may the angels of joy lift you up.

vilterietje zei

have an angely christmas:)

marjolijn zei

Dat was een engelachtig gebaar van Heleen! Fijn dat er nog zulke mensen bestaan.
En een mooi verhaal ook, ik heb weer veel geleerd.
Fijne feestdagen en geniet ervan!
liefs,
Marjolijn

Maya zei

Fijne kerstdagen!

Marijke zei

Ze bestaan wel hoor!!! Zelfs onder de mensen!!! Jij bent er ook één!

christina zei

Jij mag dan wel niet in engelen geloven maar volgens mij zit Adnachiel altijd op jouw schouder.

Prachtig verhaal en wat ben je toch een lieve moeder die dit soort dingen voor haar dochters doet. Later zullen ze zich dit soort dingen echt wel herinneren.

Liesbeth Wessels zei

Prachtig eigentijds engelenverhaal.
En iemand had die ene echt nodig...
engelachtige groeten van liesbeth

Suus zei

Wat kunnen mensen toch rare dingen doen hè, gelukkig ondervind je ook een andere engel. Je meiden hebben ook zeker een engel nodig in deze tijd, dus het is maar goed dat jij dat dan bent voor ze.

Hannie de Beer zei

Een prachtig engelen verhaal, wat is het dan toch balen als je zoiets meemaakt, maar je hebt nu ondervonden, dat Engelen echt bestaan! Enne: Wat mij betreft ben jij er ook een!