donderdag 27 oktober 2011

Werken met de BSR voet

Eergisteren had ik een workshop ´werken met de BSR voet´ bij Huissteden in Barneveld. Ik vind dat je met zo´n dure machine, alle mogelijkheden uit moet proberen en het is nog gezellig ook!

Dit keer leerde we werken met de BSR2 (dus zonder voetpedaal) en de kniehevel om het voetje makkelijk op te tillen ´zonder je handen te gebruiken´.


We hebben wat uit de vrij hand gestikt, op een sandwich, en ik leerde kraaltjes vastnaaien (knoopje maken, met de hand door het kraalgat, weer een knoopje maken).En, we maakten een kantvlinder op wateroplosbaar vlies (Avalon) en organza:Die laatste is van Gerda, die de vlinders op een tas naaide. Bedankt Gerda, je hebt me weer heel wat wijzer op de naaimachine gemaakt!

6 opmerkingen:

christina zei

maar hoe vind je het werken met de bsr? Ik heb nog maar weinig mensen gehoord waar ie echt goed werkt.

Maar die kniehevel is een uitkomst he. Ik gebruik em ook veel als ik het transport gewoon naar boven heb. Het is net of je een hand over hebt.

Shirley zei

Ik werk al met de bsr sinds de bernina 440 ermee kwam, en vind het heerlijk werken (geen bsr workshops gevolgd, maar het boekje doorgespit en heel veel geoefend). 'k Werk wel het liefst met gaspedaal, heb voor mijn gevoel dan meer controle. Leuk om jouw ervaringen te lezen.

Nienke zei

Ik vond en vind de BSR-voet geweldig werken, en heb nu geleerd dat de steekjes nóg regelmatiger blijven als je BSR2 gebruikt ipv. BSR1, dat wist ik niet. Zo steek je altijd weer iets op!

Ineke zei

Je hebt weer veel leuke dingen bijgeleerd.

Hannie de Beer zei

De kniehevel zit er bij altijd aan,kan niet meer zonder!,maar de Bsrvoet gebruik ik nooit. Voor grote quilts werkt het niet zo.Maar voor klein werk ga ik toch nog maar eens oefenen!

Suus zei

Wat goed van je Nienke, ik vond de BSR2 in het begin best lastig, maar bij alles is het zo dat je met oefening een heel eind komt. Maar de kniehevel gebruik ik niet zo vaak, moet ik misschien ook weer eens meer gaan doen.