zondag 23 oktober 2011

In Duitsland moet je vilten

In Duitsland is vilten nog populairder dan in Nederland. Dus toen ik afgelopen week in Duitsland was, om het 50-jarig huwelijk van mijn schoonouders te vieren, in een huis in Pruchten (bij de Oostzee in voormalig Oost-Duitsland), had ik een tas vol viltwol bij me.
Bij de Oostzee, vliegen de kraanvogels in de herfst in duizenden over je heen en dat is wel een heel bijzonder gezicht. Voor wie niet weet hoe een kraanvogel eruit ziet, Karin Franzen heeft een paar hele mooie quilts gemaakt met deze vogel (en ze is niet de enige).

Omdat ik niet elke ochtend voor dag en dauw op pad wilde voor de vogels, had ik voor mezelf een eigen ochtendprogramma bedacht in het paviljoen in de tuin, kijk hier staat schoonpapa voor het paviljoen omhoog te kijken naar de kraanvogels:


En daar had ik dit mooie plekje, ik zou het zo in de tuin willen hebben!


Elke ochtend heb ik wat uitgeprobeerd, o.a. aan de hand van deze twee heel inspirerende boekjes afkomstig van www.meervilt.nl:


Omdat ik volgend voorjaar ook 4 vrijdagen aan de slag ga bij Jolande van Luijk in de Qvilt workshop, om te kijken hoe je vilten met quilten kunt combineren, heb ik maar vast op eigen houtje wat geƫxperimenteerd:


Het was een superleuke week ook al had ik geen naaimachine bij me. Spelen met water en zeep blijft toch ook heel leuk. Nu nog eens kijken hoe ik dat weer kan combineren!

13 opmerkingen:

Maya zei

Wat een prachtige viltwerken! Dat paviljoen zou ik trouwens ook wel in m'n tuintje willen hebben ;-)

marjolijn zei

Jij hebt je prima vermaakt! En wat een leuke experimenten heb je weer gemaakt.
gr. Marjolijn

marjolijn zei

Ik heb net ook even op die site van Karin Franzen gekeken, dat is heel indrukwekkend wat zij maakt. Die zou ik ook weleens in het echt willen bekijken.
nogmaals groetjes, Marjolijn

Hannie de Beer zei

Wat een mooie viltexperimenten, die je maakte! Zo'n paviljoen zie ik ook best zitten in mijn tuin( tje. Natuurlijk heb ik ook op de site van Karin Franzen gekeken, schitterende werken zeg!

Suus zei

Dat is zeker en mooi plekje, en wat een mooie experimenten heb je gemaakt.

Ineke zei

Wat een lekker plekje en je bent weer goed bezig geweest.

Aart zei

Jij hebt je prima vermaakt! De familie ook? Dat laatst is een geintje, maar het is fijn als je gewoon je gang kunt gaan en de ruimte hebt.
http://quiltaart.blogspot.com

ina zei

je bent een echt textielmens he? Quilten, vilten, breien - om jaloers op te worden. Ben ik niet hoor maar bij wijze van.
Die cursus Qvilt lijkt me ook heel bijzonder. Alvast veel plezier daar.

christina zei

Je blijft een bezige bij. Wol neemt niet veel ruimte in, heeft nauwelijks gewicht dus makkelijk mee te nemen. Je hebt prachtige dingen gemaakt, maar die onderste vind ik op de foto het mooiste.

janneke zei

Echt leuk!! En nu moet ik de bijeenkomst met vilten doen!
Je neemt toch wel je werkstukken mee???

Marijke zei

Wat prachtig Nienke! Echte kunst hoor! En die kleuren!

Marrie-jette zei

Je hebt je goed vermaakt zie ik!Geweldig leuke,vooral spannende werkjes zijn er weer uit je handen gekomen.Heel gaaf!

Siny Nijmeijer zei

Prachtig Nienke!
Groetjes Siny