dinsdag 11 oktober 2011

(Donker)Geel

Eerder dit jaar zocht ik al naar een mooie kleur geel (tussen citroengeel en mandarijngeel in). Nu las ik in een verfboek de tip dat je geel ook heel mooi kunt verdonkeren met bruin in plaats van zwart. Dat leek me wel wat want als je zwart toevoegt aan geel, wordt het altijd groen en soms wil je gewoon donkergeel toch?


Daarom maar eens weer een rijtje geverfd.
Rechts zie je 100% citrien bovenaan, en in de lappen eronder is telkens 5% meer bruin toegevoegd (de bruin was een mengsel van 10 ml. barnsteen, 7,5 ml. fuchsia en 2,5 ml. turquoise).
Links zie je mijn favoriete geel (18 ml. citriengeel met 2 ml. barnsteen)met weer dezelfde stappen van 5% bruin.


Zo ziet het er in het stalenboek uit, ik ben er best blij mee. Voor het verdonkeren van geel kun je in nog kleinere stappen denken dan ik hier gedaan heb, want bij 5% neigt het al naar bruin. Wel een prachtige okergele kleur waar ik al lang naar op zoek ben trouwens! En zo ziet het er uit als je alles mixed. Ik ben eigenlijk van plan om hier een achtergrondlap van te maken voor de moderne keltische knoop.

11 opmerkingen:

Marrie-jette zei

Bedankt voor de info.Eigenlijk ben ik al een tijdje op zoek naar grijstinten zoals grijsgeel maar net wat je zegt het wordt zo snel groen.
Misschien staat er in jouw boek ook een recept voor grijstinten?

marjolijn zei

Wat een geweldig resultaat weer. Echt iets om te onthouden.
En Marie Jette moet misschien even op mijn blog kijken voor de grijstinten.
gr. Marjolijn

vilterietje zei

prachtige resultaten en bedankt voor het delen op je blog:)

Liesbeth Wessels zei

Prachtig kleuren. ik heb de informatie maar weer even opgeslagen.
groeten van liesbeth

Ineke zei

Wat zijn we toch blij met jou, schitterende kleuren.

Suus zei

Die zijn zeker erg mooi van gele tint, is heel goed gelukt. Om op te slaan. Dank je wel Nienke.

Hannie de Beer zei

Heel mooi gelukt deze serie,maar dat is jou wel toevertrouwd! Fijn, dat je het met ons deelt!

mia zei

hoi Nienke, wederom een geweldig mooi resultaat, gr. mia

marja. zei

inderdaad , een goed expiriment.....resultaat geweldig!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Wat een goed idee, donker maken met bruin. Ga ik ook eens uitproberen. Mooie kleuren heb je gekregen.

christina zei

typisch zeg dat met een menging het geel direct geen geel meer is.