zaterdag 8 oktober 2011

Productief (vrij)dagje

Gisteren hadden we weer een bijeenkomst van de AQO (artquiltgroep Oost) en onder de enthousiaste begeleiding van Aart hebben we een boekomslag gemaakt, dit keer één voor de agenda van mijn dochter. Veel van wat ik maak, vindt ze niet zo heel erg mooi (maar dat hoort ook als je zestien bent), maar dit gelukkig wel ;-).


Ik heb er stukken gesmolten plastic op genaaid (chipszak, H&M tasje), iets wat ik in een workshop bij Marjon leerde. Ik vind het altijd weer leuk om te merken dat je dit soort technieken toch kunt en gaat gebruiken. Hoe zeer ik aanvankelijk ook dacht dat het wel eens heel lang kon duren voordat ik plastic ging naaien met mijn textielhart ;-).

Het was weer erg gezellig al waren we maar met de helft door allerlei omstandigheden, dit was het tussenresultaat:


Als je wilt weten hoe die zijn geworden, moet je nog even bij Aart en bij Suze kijken. Janneke heeft nog geen blog maar dat duurt vast niet lang meer gezien haar enthousiasme.

Moet je kijken wat een mooie doos garen zij had staan:


Het herinnerde me eraan dat Sue Benner ons vertelde dat de inspiratie voor deze quilt, een DMC borduurzijdewand in een winkel was, is het niet briljant, mooi en origineel?Waarmee ik maar wil zeggen dat je overal een inspiratiebron in kan vinden!!

Ook deze week zijn de avonden weer begonnen van de OWNA (op weg naar artquilt) groep bij Marjon Hoftijzer en ik ga me ook nog 4 avonden concentreren op het maken van een Keltische knoop, ik wil tenslotte alles een keer geprobeerd hebben. Hiervoor maakten we thuis een proefje om verschillende vastnaaitechnieken uit te proberen.


Rechtsboven is met de hand, de andere zijn met de machine (resp. zigzag enkel, dubbele zigzag en siersteek). Eerlijk gezegd vind ik de handmatige het mooiste, ook omdat de handgeverfde stof dan het mooiste uitkomt. Dat wordt een gezellig werkje onder de lamp deze winter. Maar voor het experiment ga ik nog even door, want er zijn natuurlijk wel meer variaties te bedenken. Marjon´s workshops zijn altijd ingericht op ´experimenteren/ontdekken´ ook als het om een traditionele techniek gaat. Ik ga dan ook nadenken hoe ik een keltische knoop in een modern jasje zou kunnen gieten.

En later dit jaar hoop ik ook nog mijn punchmachine op dezelfde manier te gaan verkennen, er zijn nog 2 plekjes beschikbaar (4 avonden in Harderwijk, data in overleg, klik hier).

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Kan me voorstellen dat je dochter hier toch wel blij mee is, ziet er heel "cool" uit. En leuk dat je zo toch nog iets voor haar mag maken.
En zo te lezen verveel je je niet de komende tijd. Ik had graag naar de punchcurus gekomen, maar 4 avonden red ik niet. Als het nu een hele dag was....
gr. Marjolijn

Aart zei

Fijn dat de omslag in de smaak viel. Weer een blije dochter en moeder.
http://quiltaart.blogspot.com

Christel Sins-Camp zei

Een hele mooie en vooral hippe omslag! Of is vet het juiste woord?
Ik maakte voor de oudste een rekenmachinetasje, maar met elf zijn ze gelukkig nog niet zo kieskeurig (lees opstandig)!
Jammer dat Harderwijk aan de andere kant van de wereld ligt, want er worden heel interessante cursussen gegeven, in tegenstelling tot hier. Tja, het blijven boeren in Brabant...
Gelukkig is er donderdag een leuke cursus in Breda: schilderen met lapjes! Tot dan...

Ineke zei

Het handmatige van de Keltische knoop vind ik ook het mooiste. Het "hoort" ook eigenlijk zo. Leuke dag hebben jullie gehad, met leuke resultaten. En inderdaad, deze kant op zijn haast geen cursussen. Maar gelukkig hebben we Nienke nog! Ha,ha....

christina zei

Heerlijk he on in groepsverband te gaan experimenteren. Super dat je dochter deze wel leuk vindt. Maar er komt vast een tijd dat ze meer van jouw werk op waarde weten te schatten.

Liesbeth Wessels zei

Wat een leuke boekomslag heb je gemaakt, die tassen/zakken geven altijd zo'n leuke structuur. Net als goedkoop glimmend inpakpapier van de LIDL. Jammer dat ik het miste. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Wat is jullie experiment goed gelukt.Een heel bijzondere omslag is dit. Kan me voorstellen dat je dochter er blij mee was! En ik kan er ook nog wat van leren! Je applicaties bieden ook weer een ander perspectief! Het deel met de siersteek is heel mooi en bruikbaar. Het "gewone"deel vind ik altijd mooi, maar het is de moeite waard om eens een andere manier te proberen.

Suus zei

Hè wat fijn of misschien wel jammer dat ze `m mooi vond, ach maak je voor jezelf gewoon een nieuwe ook leuk. Prachtige quilt van Sue, wat een idee he`je moet er maar opkomen. Een lekker werkje op de bank die keltische knopen. Ook leuk om je geverfde stofjes te gebruiken.