zaterdag 9 juli 2011

Nieuwe kleurenserie

Na nog een dagje verven, heb ik er weer een mooie kleurenserie bij. Dit keer de barnsteen geel en de warme rode jaspis van STV en de koningsblauwe van de Patchworkshop.de. Ik vind in de originele warme kleuren-serie van STV, het donkerblauwe azuriet is erg dominant dus ik was heel benieuwd hoe dit uit zou pakken.

De koningsblauw is een minder sterke kleur dan de kleuren van STV, dus je kunt echt merken dat hij moeite heeft om er bovenuit te komen. Maar ik vind de combinatie met barnsteen wel hele mooie zeegroene tinten geven:


Hier zie je nog even het verschil tussen de twee kleurenseries, rechts het origineel van STV, links de variant met koningsblauw ipv. azurietblauw.


Ik ben er wel blij mee! Nu wil ik nog eens proberen om een geel te maken van een mix citrien (te citroengeel) en barnsteen (te oranje). Kijken of ik dan mijn droom kleurenpalet heb! Het lijkt wel een zoektocht naar de heilige graal ;-).

9 opmerkingen:

Suus zei

Ze zijn allemaal erg mooi van kleur geworden.En die heilige graal, die komt wel als je zo door gaat.

marjolijn zei

Geweldige zoektocht toch? Heerlijk om zo bezig te zijn en je krijgt steeds meer mooie lapjes. Ja hoor, op naar de volgende serie.
gr. Marjolijn

Anoniem zei

Mooi hoor!Zelf verf ik graag met 50% van beide hoofdkleuren,is ook erg mooi....(Maar dat weet jij natuurlijk al langgggg ;)
Marrie-Jette.

Ineke zei

Jou lukt dat zeker en ik droom er alleen maar van.

qm zei

wat een prachtige kleuren.
echt een genot om naar te kijken.

Nienke zei

@ marrie-jette, 50% van de hoofdkleuren mixen was nog niet in me opgekomen! Supertip, dat wordt nog een dagje verven!!

Anoniem zei

Meen je dat echt?Ik doe het al lang zo en dacht echt dat je dat wel wist!Het is in elk geval een hele mooie kleurencirkel die je dan krijgt.Ik meng wel roze tourmalijn met robijn.
marrie-Jette.

christina zei

blijf jij maar zoeken dan genieten wij wel mee.

Hannie de Beer zei

Het duizelt me gewoon bij het lezen van al die mengingen. Maar het is jou wel toevertrouwd om er de kleuren van te verven naar je zin!Zoals Christina zegt: Wij genieten gewoon mee!