zondag 31 juli 2011

Vakantieplaatjes

Ja letterlijk! Want ik was even een weekje aan de franse kust (zonder internet... dat is even wennen), en daar heb ik me verder verdiept in Photoshop en GIMP. En natuurlijk ook in het maken van foto´s als basismateriaal!
Hier een paar uitgewerkte foto´s, de eerste twee nog van bloemen uit de tuin, de laatste drie van mossels, strand en zeewier:


De CTDG geeft een blaadje uit met tutorials en er bestaat een blad, Photoshop Creative Magazine, waar ik de tips en trucs uit gehaald heb.
Volgend jaar april is er een expositie van computer designed quilts in Liverpool, ik ga eens bedenken welk ontwerp ik uit ga werken om in te sturen!

14 opmerkingen:

marjolijn zei

Kennelijk heb je je niet verveeld! Vooral de eerste en de laatste foto kun je, wat mij betreft, zo in een quilt verwerken. Vind ik heel erg mooi!
gr. Marjolijn

ina zei

je was toch op vakantie???? mooie ontwerpen heb je weer gemaakt.
what if......... het lijkt een constante vraag waarmee je ons ook weer inspireert.

Marijke zei

De laatste vind ik echt schitterend! Ben benieuwd hoe je die in stof gaat uitwerken.

Ineke zei

Fijne vakantie gehad? Weer vol met creative ideeen waarschijnlijk. Zoiets ben ik ook al eens mee bezig geweest (Sandra Meech)maar je kunt ook niet alles tegelijk. Ik tenminste niet.

christina zei

Ik vond het al verdacht stil dus kijk ik er niet van op dat je daar geen internetverbinding had. Maar je hebt je goed vermaakt zo te zien waar wij met zijn allen weer profijt van hebben. Ik houd niet zo van die repeterende dingen, maar de eerste en laatste zijn plaatjes. fróbel jij maar lekker door dan zal ik mijn slabbetje alvast opzoeken om het kwijl op te vangen,

Suus zei

Wat een mooie ontwerpen, fijn dat je weer online bent.

Wijmpje.blogspot.com zei

O, het was zo stil op je blog. Wat een prachtige foto's heb je geplaatst, om van te watertanden.

Anoniem zei

Hallo Nienke,
Ik volg je op de voet, 'n tijdje geleden heb jij mij een "zetje" gegeven en daarvoor nog hartelijk dank!
Sonja

Hannie de Beer zei

Ik ben het helemaal eens met Marjolijn,ze kunnen zo dienen voor een quilt! maar ook de andere heb je prachtig bewerkt. Je vakantieweekje gaf weer veel inspiratie?

Elly Wijnen zei

Prachtig!

Alie zei

Welke versie van photoshop gebruik je eigenlijk. Volgens mij hebt jij hele andere filters en mogelijkheden dan ik met Photoshop 5.
Alie

Nienke zei

Adobe Photoshop Elements 5.0, de eenvoudige versie dus, ik denk dat het vooral het gebruik van de filters, lagen en stempels over elkaar heen is wat er ingewikkelder uit ziet dan het in werkelijkheid is. Zal er wel een keer een tutorial van maken!

Anoniem zei

Genoeg ontwerpen om een tijdje mee verder te kunnen - mooi.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Leuk he dat spelen met Elements, ik heb versie 7.0. Prachtige foto's heb je gemaakt én bewerkt.