vrijdag 22 juli 2011

Leuk om te lezen

Kom even niet aan quilten toe maar liep op internet toch tegen een paar dingetjes aan die ik graag met jullie deel:

Stof printen met inkjet-printer
Als je van printen op stof houdt, moet je deze blogpost van Gloria Hansen beslist even lezen, http://www.gloriahansen.com/weblog/?p=6060 .
Ze vond een oude stapel stofprints terug en kon toen goed de kwaliteit vergelijken. Wat blijkt, alleen inkt gebaseerd op pigments doorstaat zonlicht en de tijd, en glansrijk! Ik heb nog een Epson met Durabrite inktcartridges klaar staan om uit te proberen, gelukkig van het goede soort! En voor de prijs hoef je het echt niet te laten, all-in 69 euro geloof ik.

Gratis ebook over digitale foto-collage
Op http://lapis-lazuli-q.blogspot.com/2011/07/tip-free-ebook-4-free-digital-art.html trof ik een verwijzing naar weer een gratis ebook van de Interweave groep, verzameling van de ´best of´artikelen uit hun tijdschrift, over digitale foto-collage dit keer:

http://www.clothpaperscissors.com/Digital-Art-Tutorials/


Je kunt het gratis ebook downloaden als je je emailadres en een wachtwoord opgeeft. Meer niet. Krijg je inderdaad daarna geregeld email van ze, maar je kunt je altijd weer afmelden, en ik vind het vaak wel leuke nieuwsbrieven.

Digitale oma
Als je dat digitale spelen met filters ook leuk vind, is dit blog van Digital Gran een aanrader: (http://digitalgran.blogspot.com/). Wist je overigens dat er een club van digitale textile artists is met een clubblad: http://www.ctdg.org.uk/?

Doodling needle
Tot slot trof ik nog een blog onder de grappige naam ´Jennys doodling needle´, een professionale machinequiltster die haar werk toont, leuk om ideeën op te doen: http://jennysdoodlingneedle.blogspot.com/. In het verlengde hiervan, het nieuwste nummer van Quilt en Zo besteed ook aandacht aan doodling en quilten, leuk! Waar was die bak tijd nou?

4 opmerkingen:

Anneke van Diggelen zei

Leuke blogadressen heb je weer gevonden.
Weer genoeg om van te leren.
Fijn weekend

Groetjes van Anneke

dini zweegers zei

Nienke,
reuze bedankt voor het delen!!!

mooi weekend
dini

christina zei

Daar zitten weer prachtige dingen tussen. Dankjewel hoor.

Hannie de Beer zei

Leuk zeg! Laat ik nou net ook een Epsom durabiteprinter hebben, e oudje maar ik print er nog altijd gewoon mee! Ook regelmatig afbeeldingen op stof! Wat erg goed gaat: De stof op een A4 stickervel plakken. Werkt perfect en meermalen te gebruiken ook met organza! Deze tip heb ik van Corinne!