zaterdag 21 mei 2011

Punchmachine en vilten

Het is een beetje stil op het blog, maar ik zit niet stil. Alleen kom ik veel te weinig aan creatieve dingen toe. Maar als troost heb ik mijzelf in de tussentijd getrakteerd op een punchmachine, met flinke korting gekocht, prima nieuw apparaatje, niks mee aan de hand. Ik wil deze winter punchles gaan volgen bij Marjon, maar zover is het (gelukkig!) nog niet. Op deze prachtige zonnige dag heb ik mezelf eerst maar eens in met de schuurdeur open geinstalleerd met naaldvilt, zelfgeverde mohair van Appie, en de punchmachine.


Dat is echt leuk!! Allemaal cirkels gelegd en vastgepunched op twee lagen naaldvilt. Wat een handig apparaat, en leuk om te doen. Zo zag het er na een uurtje punchen uit:


Nu verder met wat ik vorige week leerde, afbinden, plooien erin naaien, etc.:

En daarna lekker met water en zeep, vilten maar. Heerlijk met dit weer:
Dit is echt een leuke aanvulling op elkaar, ik zie weer hele nieuwe mogelijkheden!

PS. Aart je rosarium ligt niet vergeten in een hoekje hoor, ik doe telkens een stukje, kijk ik ben bijna klaar:

10 opmerkingen:

mia zei

Hoi Nienke, ziet er spannend uit. Maar dat rosarium? zo op de foto lijkt het wel een stempel van houtsnijwerk, maar dat zal wel niet het geval zijn.
gr.mia

Nienke zei

Hi Mia, klopt hoor, tis linoleum nav. een foto van Aart, vorig jaar zomer. Ik ben niet zo snel maar ik kom er wel....

Aart zei

Mooie resultaten met de nieuwe punchmachine! Het rosarium begint al aardig te vorderen, hier moet je niet al te snel mee zijn, zal later mooie afdrukken opleveren.
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Het rosarium van Aart herken ik nog van de lijntekening. Maar wat een werk om daar een stempel van te maken!!!!! Petje af. Leuk hè zo'n punchmachine. Ik heb er ook pas een, maar moet nog veel oefenen.
Groet, Ineke

marjolijn zei

Wat een leuk experiment met de punchmachine en wat krijg ik een zin! Ik moet zelf nog even geduld hebben.
En dat rosarium wordt mooi!!!

Suus zei

Is inderdaad een beetje stil in blog land, tijd van het jaar denk ik. Ik kom zelf ook niet toe aan creativiteit. Ben wel bezig met een rag quilt voor jongste dochter. Maar doe liever ander werk. Mooie vilt lap geworden Nienke.

christina zei

Jij zorgt er iedere keer weer voor dat er voor anderen ook weer uitdagingen zijn. de punchmachine heb ik al jaren in huis maar ik doe er nagenoeg niets mee. Maar dat duurt niet lang meer.....

Anneke van Diggelen zei

Jij bent ook van alle markten thuis en het uitproberen van!!!
Leuk om te lezen en te zien, vilten staat bij mij ook nog op het lijstje van maken,leren bewerken.
Ik heb een punch voetje voor op mijn Bernina werkt helemaal super.
Jou project ziet er spannend uit!!!

Groetjes Anneke

Hannie de Beer zei

Een aanwinst zo'n punchmachine! Ik moet de mijne ook weereens meer van stal halen. Al zou ik niet weten hoe ik zulke geweldige resultaten kan behalen?

Anoniem zei

bij mij gaat het net zo met de punchmachine, hij staat daar maar te staan en ik kan er niet toe komen om er wat mee te doen.
groeten annemiek