maandag 30 mei 2011

Koningsblauw


Voor de online Colour-class die ik volg, kreeg ik van Judy Perez het advies om op zoek te gaan naar een koningsblauwe kleur. De blauwe azuriet (INDIGO BLAUW MR-3) is mooi maar heel dominant van kleur waardoor je in mengingen vaak hele donkere kleuren krijgt.
Bij www.patchworkshop.de bestelde ik de pure kleur ROYAL BLAU-R om mee te experimenteren en nog een Fuchsiarode (FUCHSIA-ROT 8B) kleur, omdat ik daar zulke goede berichten over had gehoord.

Ik vermeld express de officiƫle procion codes, deze codes van de hoofdkleuren zijn bij iedere leverancier hetzelfde. Als deze code er niet bij staat, maar een fancy naam, kun je er van uitgaan dat de kleur gemixed is uit twee of meer hoofdkleuren. Maar dat mixen vind ik zelf altijd het leukste dus ik wil graag de pure kleuren in huis hebben.

De verf kwam in deze potten binnen, met aangekruist ´niet gevaarlijk´ maar wel ´irriterend´. Van die degelijke verpakking word ik wel blij, want verfpoeder moet je gewoon beslist niet inademen en met deze draaidop en nog een extra tussendekseltje kom je niet voor verrassingen te staan.Eerst maar weer eens op papier aan de slag, opnieuw de kleuren met elkaar gemengd. De koningsblauwe is de tweede in de linkerkolom, de fuchsiarode de zesde. Dit keer heb ik de gelen puur gebruikt maar de blauwen en de roden 50% verdund met water, het is te geconcentreerd om goed de kleur te kunnen zien anders:

Mooie aanwinst is die kongingsblauwe tussen de turquoise en indigoblauw in he? Ik denk dat je er ook hele mooie violetkleurtjes mee kunt maken, een kleur die ik in mijn verfexperimenten nog gemist heb. Volgend weekend wil ik eens de serie van 36 met koningsblauw, fuchsiarot en citriengeel gaan verven. Ik heb het idee dat de fuchsiarode geen oplosprobleem heeft zoals de Robijn maar dat weet ik nog niet zeker.

De tweede les, was deze kleurencirkel die nu een goede blauw in zich heeft:

En ik ben begonnen met les 3, verdunnen en verdonkeren met zwart. In dit geval heb ik Onyx gebruikt.

2 opmerkingen:

Marijke zei

O wat ben je weer heerlijk bezig! Die 36-serie wordt vast mooi, ik ben heel benieuwd!

christina zei

oh al die verschillende soorten paars, daar kijk ik nu al naar uit