maandag 9 mei 2011

Kleuren

Zodra het cursusseizoen afgelopen is, mis ik het huiswerk maken al. Grappig niet. Andere mensen ervaren het vaak als stress, ik vind het de motor van mijn ontwikkeling. Dus toen ik een aankondiging zag van een online colour class met Judy Perez, heb ik me direct aangemeld. Vrijdag kwamen alle gegevens binnen (heerlijk dat ze allemaal met een centrale website en een Yahoo group werken). En gisteren was het moederdag dus mocht ik doen wat ik het allerliefste deed.

Anders dan de cursus, die gebaseerd is op Setacolor verven (soort printverf), heb ik besloten de cursus volledig in procion verven te gaan doen, op aquarelpapier, zodat de eindresultaten dichtbij het resultaat op katoen komen.

Dit is opdracht 1, de zes basiskleuren (een koude en een warme van 2 gelen, 2 blauwen, 2 roden), met elkaar gemixed, het basispakket van Stoftotverven:
YELLOW MX-8G, RED MX-5B, BLEU MX-G, YELLOW MX-3R, MX-B, INDIGO BLAUW MR-3Omdat ik de verf in gelijke concentraties aanmaak (10 gram op 100 ml. water), zie je dat het geel (te) weinig impact heeft, met name op rood om er oranje van te maken in de verhouding 50/50. Dat is ook de reden waarom sommige ververs andere concentraties per kleur aanhouden. Maar ik vind het fijn om altijd te weten welke basis is gebruikt dus ik hou deze lijn aan en heb nog even wat andere verhoudingen geprobeerd. Bij 5:1 (5 druppels geel, 1 druppel rood), worden ze fraai oranje:Dit is echt een superleuk werkje, en kost je nauwelijks verf. Je hebt 6 druppels per kleurvlakje nodig, die je in dekseltjes mengt En het handigste is om de vlakjes vooraf te maken, iets groter dan nodig, en dan later in de juiste maat uit te knippen, want binnen de lijntjes verven is echt een crime.Waar je even om moet denken bij verven op aquaralpapier is, dat je het niet te dik moet doen. Kijk links zijn twee lagen en rechts 1 laag. Van de linkerkant is de kleur niet meer echt duidelijk.De tweede opdracht was een kleurencirkel verven. Heb ik natuurlijk al vaker gedaan, maar het leek me leuk om nu eens een kleurencirkel te verven die ikzelf mooi vond, als uitgangspunt voor verdere experimenten. Zoeken naar de juiste kleurenmixen:En vervolgens naar de juiste combi:Eenmaal uitgeknipt, ziet het er erg bruikbaar uit:Alleen de linkeronderkant, de blauwen zijn te donker. Die zal ik nog eens opnieuw verven.

6 opmerkingen:

christina zei

Jij bent ook onverzadigbaar met kennis omtrent verven. Het is toch geweldig dat je op jouw leeftijd nog steeds profijt hebt van de kleuterschool waar je verven, knippen en plakken hebt geleerd.

Anneke van Diggelen zei

Dat hoor je niet veel, dat mensen huiswerk missen!!! Laat de jeugd het maar niet lezen, die denken vast, die vrouw spoort niet (ha,ha).
Nou ik vind het heerlijk om jou huiswerk te lezen!!!!
Leuk weer hoe je met de kleuren bezig bent.

Groetjes Anneke

mia zei

Ik vind het geweldig om telkens te zien en te lezen hoe je met verf bezig bent, de resultaten die je bereikt zijn bijzonder goed, en even geen huiswerk, gelukkig dat er dan heel veel keuze is in workshops etc etc.
gr.mia

Margeeth zei

Lijkt me een leuke cursus. Als je je dekseltjes 'schoonveegt' met een stukje met soda voorbehandelde katoen kun je er ook nog leuke lapjes uithalen.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Wat ontzettend leuk!!! Je kan tussen de regels doorlezen dat je er heel veel plezier in hebt geweldig.

Suus zei

Erg leuk om weer even bij te lezen, en heerlijk om je huiswerk te bewonderen. Ben je al in Nunspeet geweest? Ben erg benieuwd, wij gaan morgen even. Gr Suze