maandag 23 mei 2011

Geen zelfportret

Gisteren zag ik 3 quiltvriendinnen van de Dreamline-cursus Vrij ontwerpen weer eens, is altijd gezellig. Hoe zeer iedereen ook met z´n eigen dingen bezig is, er komt altijd stof of draad in voor!


Nu stond er het maken van een portret op de agenda, geïnspireerd door Bodil Gardner, deens quiltster die we geregeld op exposities zien hangen en zo´n heerlijke eigen, vrolijke stijl van werken heeft. Denemarken is te ver weg voor even een workshop dus zijn we zelf maar eens aan de slag gegaan met een tafel vol lapjes. Tenslotte hadden we van Colette ook al het één en ander geleerd over stofjes. Bijvoorbeeld: ´Nee natuurlijk is het niet gek om bloemetjesstof of ruitjes in een gezicht te gebruiken. Het gaat alleen maar om de kleurwaarde, de rest doet er niet toe.´

Dus zonder een tekening, zonder vooropgezet plan, een eihoofd geknipt en ingericht met uit de losse pols geknipte onderdelen. Ik heb er nog vliesofix achter, Marijke stikt het later gewoon vast met een cordonsteek.


Kijk nog even goed naar de gezichten op de site van Bodil en je ziet vanzelf wat aandachtspunten. Verhoudingen hoef je niet om te denken, ogen kunnen scheef ten opzichte van elkaar staan, in de nek loopt schaduw door, vergeet het oor niet etc.

Dit is voorlopig het eindresultaat, klaar om gesandwiched te worden:

Nee geen zelfportret ;-), hoewel ik wel het gevoel heb dat je er onbewust elementen in verwerkt die dicht bij jezelf liggen.

Deze is van Marijke:


NB. nu, 3 dagen later, ziet het er zo uit, alles met cordonsteek vastgezet, alvorens te sandwichen, dit is dus zonder vliesofix voor wie daar een hekel aan heeft, ziet er toch top uit niet? En zien jullie ook de lichtere neus en het effect daarvan?


NB2. En nog weer 2 dagen later heeft Marijke deze ook nog gemaakt:


Het is grappig maar deze vrouwen lijken allemaal wel een eigen karakter te hebben!

Volgende keer gaan we hetzelfde doen, maar dan met poezen van Laurel Burch! Het was heel ontspannend om zo uit de losse pols bezig te zijn en ook gezellig, no stress, er kan toch niks fout gaan want er is geen goed of fout!

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor het meegenieten, ik had nog nooit van Bodil gehoord.
Bea

Ellen zei

WAT EEN LEUK RESULTAAT,ik zie ook wel de invloed van Colette.
Gr Ellen

marjolijn zei

Wat een heerlijk resultaat. En sprekend hoor!!! hihihi.

Anoniem zei

Je bent een soort goeroe voor ons. Iedere keer nieuwe ideeen en leuke resultaten! Bedankt voor het delen.
Groet, Ineke

Aart zei

Wat zal dat een feest geweest zijn! Leuke koppies hebben jullie gemaakt. Inspirerend!
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

Geweldig wat een leuke koppie`s. Ik denk inderdaad dat je onbewust er toch iets van jezelf in zit. Ik vind ze erg leuk. Was vast ook erg gezellig. Veel plezier morgen. Gr Suze

Anneke van Diggelen zei

Wat een knappe koppies zijn het geworden!!!

Groetjes Anneke

wil zei

Hoe is het mogelijk, zo eenvoudig met z'n geweldig resutaat.
Schitterend!

christina zei

Die neuzen, dat vond ik gewoon het allermoelijkste om goed neer te zetten. Maar zelfs dat is jullie prima gelukt.

Anu zei

Whow---they are great!