zondag 17 april 2011

Kantshawl

Even wat anders tussendoor, op de handwerkbeurs kocht ik een streng handgeverfd kantgaren (eh, niet één eigenlijk maar goed, dat is een ander verhaal ;-) bij Astrid´s Dutch Obsessions (die nu ook een echte winkel in Zwolle heeft!). Van deze 100 grams streng van 800 meter, kon je een complete shawl breien, nou dat klopte op naalden 3,5!

Ik heb de drie kleuren uit de streng zo goed en zo kwaad als het ging bij elkaar gerold, en geprobeerd de rijen af te wisselen. Dat lukte, maar de volgende keer zou ik ´m zo achter elkaar doorbreien.

Het is een gratis patroon wat je hier kunt vinden. Als ik er niet op gewezen was op de stand, had ik het patroon ongetwijfeld snel overgeslagen maar in deze combinatie vind ik het heel geslaagd. En het is de allermakkelijkste kantshawl die ik ooit gebreid heb, telkens 50 steken op zetten en terugbrengen naar 1, in dezelfde volgorde. Dat is nou echt een werkje voor op de bank. Als iemand een Nederlandse vertaling wil, mail me dan maar even, dan stuur ik je die (verfvirus@gmail.com). Ik kan hem hier niet plaatsen ivm. copyrights enzo.
Nu heb ik weer even niks te doen ;-), maar gelukkig trof ik gisteren in de opruimbak van onze lokale stoffenzaak allemaal strengetjes borduurgaren aan voor 50 cent, dat is leuk om zelf te verven! Zeker omdat je een gratis ebook/pdf kunt downloaden bij Quilting Arts met handstitch technieken voor quilters:
http://www.quiltingdaily.com/How-to-Hand-Sew/

De voorkant ziet er onwaarschijnlijk saai uit, maar de binnenkant is absoluut de moeite waard.

9 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Jouw achterkant is te gek zo! En die kant sjaal vind ik prachtig, heb het patroon gedownloaded. groeten van liesbeth

Anoniem zei

Dit kan niet waar zijn.......niks te doen??
Groet, Ineke

Cobi zei

die sjaal is erg mooi geworden. ik herkende 't patroon meteen omdat ik 'm al eens uitgeprint had om te maken. ben nu met een sjaal bezig van vierkantjes, van 41 naar 1 steek breien, dus iets soortgelijks. als je dit van 1 streng hebt gebreid is het super dat je zo mooi de kleurverdeling van de waaiertjes hebt gekregen. heerlijk hè breien tussendoor.

marjolijn zei

De foto op de website spreekt me niet zo aan, maar jouw sjaal is prachtig. Je mag me het patroon wel mailen in het Nederlands. Scheelt mij een hoop vertaalwerk. Het klinkt trouwens als een heerlijk werkje. Bedankt alvast.
gr. Marjolijn

Suus zei

Hij is prachtig, en wat heb je de kleuren mooi gedaan. Nu jij vind `m misschien wel makkelijk om te maken, maar dat zie je er niet aan af hoor. Ziet er erg moeilijk uit, voor mij dan hè. Leuke strengetjes trouwens, is dat bij Den Ouden?

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

De sjaal is heel mooi geworden, is weer eens wat anders dan quilt/verfwerk. Je Arabische lente is een waar kunstwerk, je blaadjes zijn fantastisch geworden, passen heel mooi in het geheel. En dan de achtergrond, heel byzonder!!!

Anoniem zei

Wat een prachtige sjaal Nienke. Ziet er helemaal niet makkelijk uit, maar ja, ik kan dan ook echt alleen recht-vooruit breien.
groetjes,
Tineke

Marijke zei

Wat is de shawl goed gelukt!
Ik vind de kleurverdeling heel mooi. Super!

Marrie-jette zei

Hoi Nienke.
Is deze sjaal echt zo gemakkelijk te breien?Ik ben al een poosje op zoek maar kan niks naar mijn zin vinden of ik begrijp de tekst niet en lijkt het nergens naar.
Ik kwam net op het heldere idee om eens bij jouw te kijken....en nu lees ik dat jij een Nederlandse beschrijving hebt?Je begrijpt me al he...?Ik wil het heel graag hebben,Als je het nog hebt en kwijt wil natuurlijk!
Ik kan breien,hoe vind je dat?Het gaat niet snel en ik moet niet te lang breien maar het lukt!Ik heb mijn vest af!Alleen nog niet in elkaar.Maar dat gaat goed komen...
Liefs Marrie-jette.