vrijdag 22 april 2011

Stof marmeren

Als je Marrie-jette en mij bij elkaar zet, dan kunnen we niet anders dan experimenteren. Als we nou..., of we kunnen ook...

Dat wetende had ik een pakketje om stof te marmeren laten staan tot ze erbij zou zijn.


Dit zat er in het doosje, Alum (ik denk iets van aluin) om de stof voor te beitsen. Methocel, waar je een dikke gelpuddig van maakt in een schaal, en 6 flesjes met verf.De gel moet minimaal een half uur staan om in te dikken maar ik denk dat het gerust nog wat langer had gemogen. En daar gingen we, druppeltjes verf op de gel, en dan maar wachten en met een stokje patroontjes trekken. Het ging niet altijd even soepel, sommige kleuren gingen makkelijker dan andere en dat zal wel alles met de viscositeit te maken hebben. We moeten echt nog wat vaker oefenen ;-). Maar de 6 lapjes die we gemaakt hebben, zijn wel plaatjes. Echte kostbaarheden voor kleine projecten. Hier de foto´s van drie, de andere drie staan bij Marrie-Jette, klik hier.

NB. Met dit pakketje kun je denk ik nog 5x aan de slag, dus 30 lapjes A4 in totaal. Voor de gel gebruik je maar 4 eetlepels op 4 liter water, dus dat gaat niet zo snel.

Het is wel bijzonder, want je legt het lapje op de gel met verf, de verf wordt direct opgezogen, je trekt je lapje er in 1 beweging weer af, spoelt het af onder de kraan en hangt het te drogen. Daarna nog even strijken en alles is gefixeerd. We zaten echt gebiologeerd te kijken naar dit proces!

Volgende blog experimenten met coldwax, sojawas en bloempap ;-).

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben thuis natuurlijk verder gegaan met allerlei verfjes en inkt,soms met heel verrassende resultaten.Zal er vandaag een logje over schrijven.
Marrie-Jette.

simone zei

Als je echt wilt genieten moet je op you tube eens zoeken op ebru, dat is de islamitische variant van marmeren. De binnenkaften van de koran wordt hier mee afgewerkt. Maar pas op, het is verslavend, hier alvast een hele mooie:
http://www.youtube.com/watch?v=jgg0GIfbszg

Nienke zei

@simone, Oh prachtig, bedankt voor de tip, ik ga verder zoeken!

Aart zei

Mooie resultaten, ga jij maar verder experimenteren!
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Mooie lapjes. Ik gebruik Easy Marble, dat is kant en klaar en in flesjes van 15 ml. en werkt dus heel snel. Leuk dat je zo aan het experimenteren bent, kunnen we allemaal meegenieten.
Groet, Ineke

marjolijn zei

Prachtige lapjes! Moet ik ook maar eens gaan uitproberen, lijkt me ook heel leuk om kaarten van te maken.

joke zei

Prachtige lappen, maar wat is het verschil met op gelatine werken?

Suus zei

Prachtige kleuren en een leuke techniek.

christina zei

Schitterend. die van Marrie Jette had ik net al gezien.

Heb ik niet ergens gelezen dat je het ook kunt doen met behangerslijm?

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Ziet er geweldig uit, dit lijkt met heel erg leuk om ook uit te gaan proberen, mooie lappen heb je geverft!!!

Anoniem zei

Prachtig.
Heb je gewoon water gebruikt en welke lekbak heb je gebruikt.
Lijkt mij zeer verslavend haha.

Succes!

Nienke zei

Ja dit is op gewoon water. En de lekbak is een grote tray, je kunt ook een glazen ovenschaal nemen, tweedehands goed te krijgen!