zondag 10 april 2011

Arabische lenteAfgelopen winterseizoen heb ik deelgenomen aan de Op weg naar Artquilten-groep van Marjon Hoftijzer (klik hier voor alle seizoenscursussen). Ik heb er niet veel over geblogd zodat ik in alle rust kon uitzoeken wat bij mij past en wat niet, en vooral ook wat mijn stijl is of zou kunnen zijn.
Aan het eind van deze avonden, kwam de vraag of we mee wilden doen met een expositie met als thema Mensenrechten in de week van Amnesty International half mei.
Een poosje erover nagedacht, en na wat schuiven in Photoshop op deze compositie uitgekomen (foto over een gesneeuwverfde lap geprojecteerd). Dit als uitgangspunt genomen en werkelijk iedere stap van deze quilt in proeflapjes uitgewerkt en gedocumenteerd. Nieuw voor mij om zo te werken maar het voelde wel degelijk en ik kwam zo niet voor verrassingen te staan die me anders wel eens doen afhaken. Uiteindelijk heb ik zo ook met meer motivatie gewerkt dus dat houden we er in!


Het touwtje in de roestpoeder was één van de laatste stapjes, als je de foto ziet, begrijp je waar ik die voor nodig had: roestig prikkeldraad!

Mijn quilt heet Arabische lente, met als onderschrift, het aftellen is begonnen. Het slaat terug op de ontwikkelingen in Egypte en Libië, waarbij het frisse lentegroen staat voor de hoop, zich niets aantrekkend van de door mensen opgelegde vrijheidsbeperkingen die roestig zijn geworden door de tijd.

17 opmerkingen:

ina zei

Poeh hey .............

Anoniem zei

Wat een mooie quilt en wat een goed verhaal!
Zou het goed aflopen?
marrie-jette

Aart zei

Ik ben blij dat je doorgezet hebt! Na de vakanties ga ik ook de op weg naar art cursus doen, wie weet waar ik nog mee ga komen. Complimenten!! Ik heb laatst het ruwe touwtje wat om de stelen van een boeket zat bewaart. Een goed idee om dat met roestpoeder te bewerken.
http://quiltaart.blogspot.com

Anoniem zei

Fantastisch gelukt Nienke - je hebt duidelijk meer talenten ...

Wil zei

Heel mooi Nienke!

Anoniem zei

Wow,
Ineke

Marijke zei

Echt prachtig Nienke!

christina zei

Ik ben helemaal sprakeloos

marjolijn zei

Prachtig!!!

joke zei

Heel mooi Nienke.

Liesbeth Wessels zei

Heel mooi weergegeven ! en ook mooi om te zien. groeten van liesbeth

Sandra zei

Prachtig werk. Kan je trots op zijn.

Wil zei

Wat staat hij er mooi op,en wat heb je er een mooi verhaal bij, echt geweldig!!!
Die strukturen,schitterend!
Wil

Hannie de Beer zei

Ook ik ben sprakeloos! Zo'n goed verhaal en dan de bijzondere verwerking. Geweldig!
Je had beslist bij de tt kunnen hangen in Den Haag vorig jaar. Had ook als thema "De Rechten van de Mens"

Suus zei

Hey Nienke hij is prachtig hoor. Je prikkeldraad is dan ook erg goed gelukt.

Dea zei

Prachtig, werkelijk prachtig! Zo goed uitgedacht én uitgevoerd. Ik zit hier vol bewondering de foto's te bekijken.
Kan ik ergens meer informatie vinden over die cursus?

mia zei

Afgelopen maandagavond heb ik je quilt in het echt gezien, bijzonder mooi door het "eenvoudige" ontwerp. De bedoeling is zo duidelijk.
gr.mia