donderdag 21 april 2011

Nog meer fototransfer

Dit blog is eigenlijk ook mijn ´proefjesarchief´. Met de tips onder het blog van gisteren, en off-line van Marrie-Jette om hetzelfde met verdunde houtlijm te proberen, heb ik drie varianten onder elkaar gezet.De eerste is de speciale foto-transfer-pasta. De tweede de medium gel (Waarvoor dit normaal gesproken dient weet ik eigenlijk niet, is het iets uit de verfwereld? Weet iemand dat?). En de derde verdunde houtlijm

Ik heb het dit keer met een plamuurmes opgebracht, voor wat meer egale verwerkind. De medium gel heeft het het allerbeste gedaan, dus daar hoef je geen speciale fototransferpasta voor te kopen. De verdunde houtlijm doet wel wat maar niet echt lekker, het is ook lastig om de bovenlaag hiervan af te rubben, ik denk dat de lijm teveel in het papier trekt.Heb ook nog wat glazen flesjes op een transparante stof ´getransferred´, wat is dat toch leuk, transparant op transparant.

12 opmerkingen:

Suus zei

Oh wat zijn die glazen flesjes er leuk op, geweldig zeg. Wat een mooie transparantie. Leuk Nienke dat je dat met ons deelt.

Aart zei

Gisteren heb ik bij de winkel voor schilders benodigdheden 2 tubes gekocht: de matte medium en de glanzende medium. Gebruik je pagina's uit glossy's of pagina's uit bijv. de Libelle? Ik vind het grandioos wat je gedaan hebt, binnenkort ook in mijn theater ;-)
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

Gewone Libelles hoor Aart! En gisteren de ANWB-Kampioen;-). En morgen denk ik aan de Gamma-folder want die staat vol steentjes :-). Oh het komt dus uit de schilderswereld, dan ga ik daar ook nog eens even kijken wat de prijzen zijn!

simone zei

Nog een keer: ik ben hier ook mee bezig en gebruik krantenfoto's en matte medium op organza. De medium breng ik aan met zeefdrukramen of thermofax screens om zo een patroon te krijgen. De foto is dus op zich niet zo interessant maar de kleur van de foto dus wel. Dit is mijn werkwijze:
http://www.youtube.com/watch?v=pNuhbf1yWfI
Niet zelf bedacht dus maar is alles al niet eens geprobeerd?

Nienke zei

Dank je wel Simone voor het delen! Ik zal morgen nog eens kijken of de papiersoort nog verschil maakt. Laserjet/inkjet, glossy, folder etc.

Aart zei

Nienke, ik heb matte en gloss gekocht van talens Amsterdam, tubes van 250 ml, ze kosten 11,50 euro per stuk. Gekocht bij Art Supply in de steenstraat in Arnhem.
http://quiltaart.blogspot.com

Nienke zei

Dank je wel Aart! Deze is van de Patchworkshop.de (3,45 euro per 125 ml):

http://www.patchworkshop.de/oxid.php/sid/93a2022cabe4d9f89a88ad24d6fc79c7/cl/details/anid/4d446d28c7f54d3e5.80564440/listtype/search/searchparam/medium

Maar daar komen dan weer verzendkosten (4,95 euro voor een pakket) bij.

Wil zei

Wat ben je toch heerlijk aan het experimenteren,ik krijg meteen ook zin om dat te doen.

Anoniem zei

Ik gebruik ook inderdaad matte medium van Golden, maar die is dus wel wat duurder.
Bij schilderswinkels verkopen ze het ook, zoals Aart zei van "Amsterdam".
Wat zijn die flessen mooi!!! Je bent erg goed bezig.
Groet, Ineke

joke zei

Nienke,
matte medium (en gloss medium) zijn inderdaad schildersbenodigdheden. Je kunt het mengen met verf en als lijm gebruiken in een schilderij. Ik heb er zelfs eens een glazen stuiter van 5 cm doorsnee mee vastgeplakt. Maar meestal wordt het gemengd met zand, steentjes of zaagsel e.d. en verf en dat op een schilderij aangebracht zodat er structuur ontstaat.Ook kun je er gewoon de verf mee verdikken, zodat het het met een plamuurmes op kunt brengen.Talens verkoopt het ook in emmertjes van 1 liter en die zijn (bij mijn kunstenaarsbenodigdhedenhandel in ieder geval) regelmatig in de aanbieding.

christina zei

Dat is zo heerlijk aan jou. Je hoort van een bepaalde techniek en die ga jij nog eens uitdiepen door er met verschillende mogelijkheden mee te spelen.

Nienke zei

Superbedankt voor het delen van al jullie kennis, zo hebben meer mensen er plezier van, ik in elk geval wel!!