woensdag 20 april 2011

Foto transfer

Op het blog van Christina las ik laatst over gel transfer / paper lamination. Dat moest ik natuurlijk ook uit proberen. Bij de Patchworkshop kocht ik ´Image transfer´ pasta

Deze op een lapje katoen met een haarverfkwast aangebracht en een foto uit een tijdschrift erop geplakt. Na een nachtje drogen, de achterkant opgeruwd met een stukje schuurpapier. Vervolgens het papier natgespoten en de bovenkant er met mijn vingers afgeruwd/rold. De foto zit er nu op in een soort ruwe verffinish, leuk!

Verfvriendin Marrie-Jette was gistermiddag bij me, en samen hebben we nog een poging gedaan op een stukje polyester organza. De organza gaat wel wat bubbelen als de lijm erop komt maar al met al lukte het toch.

Het grappige was dat bij de organza, de ´andere´ kant het mooiste was geworden. Dus eigenlijk kijk je nu door de organza naar de foto.Marrie-Jette knipte creatief als altijd, twee foto´s in elkaar:De stof is redelijk soepel gebleven en kan zo weer verder verwerkt worden, ik vond het een superleuke techniek Christina, bedankt!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klopt.Bij organza gebruik ik ook altijd de andere kant.
Groet, Ineke

marjolijn zei

Ik heb ook bij organza de foto aan de achterkant geplakt. Eigenlijk volgens een filmpje van Claire Benn, dat ik volgens mij, voor het eerst op jouw blog heb gezien.
En ik heb gewerkt met matte gel medium. Dat ging ook prima. Leuke techniek met weer nieuwe mogelijkheden.
Deze plaatjes bij jou zijn ook heel mooi geworden! Ben benieuwd wat je ermee gaat doen.

Suus zei

Erg leuke techniek Nienke, ik heb dit laatst ook een keer gedaan met de gel medium en dat gaat ook goed. En een keer met de gel en het zeefdrukraam en dat was mooier als met de kwast want dan zie je niet zoveel strepen van de lijm. Je moet alleen je raam wel meteen daarna gaan spoelen want als het droogt dan zijn de gaatjes verstopt en krijg je ze niet meer open. De verkeerde kant vond ik ook mooier.

christina zei

Wat ik hier zo leuk aan vind zijn die beetje vage afbeeldingen. En als je de afbeeldingen niet knipt maar scheurt krijg je ook niet van die scherpe randen. Maar daar kom je pas achter als je het gedaan hebt.

Dea zei

Leuke resultaten, zeg! Op organza geeft het helemaal een heel mooi effect. Ik krijg veel zin om het zelf te proberen. :)