zaterdag 26 februari 2011

Shopaholic

Ok, ik ben geen shopaholic, behalve als het handwerkbeurs is (ik hou het overigens zorgvuldig stil dat ik naar de HANDWERKbeurs ga, want die naam is ver over de houdbaarheidsdatum heen).
Maar nu jullie mijn geheim toch kennen, deel ik ook maar even mijn schatten met jullie ;-). Allereerst, wol, heel veel handgeverfde wol. Uit eigen land en uit andere landen (kan me niet herinneren dat er andere jaren ook veel buitenlandse aanbieder waren). Leuk! Bij Appie kocht ik deze mohair:Links voor een vest, rechts voor een kantshawl (Ok, nog een woord wat ik niet buitenshuis gebruik, maar wel superleuk vind om te breien).
Toen ik thuis kwam, merkte ik dat ik zwaar onder invloed van deze prachtige wol, ook Aurifill quiltgaren heb uitgezocht in dezelfde kleuren terwijl het natuurlijk onwaarschijnlijk is dat ik het ooit in combinatie nodig heb...

Verder mocht ik bij Bernina op de stand de cirkellineaal even uitproberen waar ik Ina´s blogbericht al over gelezen had. Helemaal leuk, die moest ik natuurlijk ook direct hebben:


Ga ik dit weekend eens leuk mee spelen. En dan tot slot nog het lijstje nuttig en noodzakelijk afgewerkt, een supergrote snijmat van 90x60cm, een lineaal die blijft liggen als je er langs snijdt, een klein rolmes voor strips snijden uit de vrije hand (oh ja, heb ik die lineaal natuurlijk ook niet nodig maar vooruit ;-), en een heatgun. Had ik nog niet, en in het geweldige boek Hot Textiles werd het gebruik van de verfbrander afgeraden wegens teveel vermogen.Later op de dag nog even langs Colette Berends gereden die er, positief als altijd, monter bij zat ondanks haar ziekenhuisopname enkele maaanden geleden. Daar had ze ook alle reden voor, want ze is gevraagd voor een interview in het blad Quilting Arts Magazine (juni/juli nummer). Ere wie ere toekomt, haar werk is prachtig, daarom als toetje nog een fraai (mini)plaatje van haar werk:Zo, nu kan ik lekker aan de slag met al mijn aankopen!

8 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ik hoop dat je nog wat hebt laten liggen. Ik ga morgen ! Mooie kleuren wol en garen. Handige dingen en Colette Berends is natuurlijk ook geweldig maar dat lukt mij niet in 1 dag. Ga ik een andere keer heen. groeten van liesbeth

Anneke van Diggelen zei

Wat een mooie kleuren wol heb je gekocht!!!!
En cirkelvoetje is ook heel leuk om mee te werken!1 ik heb hem zelf ook.
Veel plezier met je aankoop en ik zie het graag te gemoed wat je er van gemaakt heb!

Groetjes Anneke

Aart zei

Ik wens je veel plezier van en met je aankopen.
http://quiltaart.blogspot.com

Suus zei

Wat heb je heerlijke aankopen gedaan, mooie kleuren ook. Kun je je nu nog wel inhouden om niet meteen te gaan breien.

marjolijn zei

Oh, die wol is prachtig hoor, ik ben blij dat die niet meer op de beurs ligt, kan ik daarvoor niet meer in de verleiding komen. Zo'n heatgun heb ik ook nog op mijn verlanglijstje staan. De snijlineaal heb ik gelukkig al, maar moet ik ook nodig eens gaan uitproberen. Ik zal morgen op de beurs nog eens goed de kunst afkijken. Je andere vestje stond je trouwens mooi hoor. Ik weet niet of ik dat wel heb gezegd, tijdens onze verslavingsuitwisseling.

ina zei

je hebt flink je best gedaan Nienke, weet je wat leuk is, ik kreeg vanmorgen de groeten terug van Appie en Klaas.

christina zei

Wat een mooi woord shopaholic. Die houden we erin. Want ik voel me ook aangesproken.

Van Marjolijn hoorde ik al dat je een heatgun had gekocht. Dus nu ga je toch nog meer de artkant ontdekken? Nu wordt het tijd voor mooie organza en tyvek. Dat laatste kun je ook lekker verven (wel aan beide kanten!).

Maar dan die wol. Ik vraag me toch weer af waarom je dat koopt als je zelf zulk mooie wol verft.

En ja, ook die lineaal. Weet je dat er van die hele kleine schuurpapierrondjes zijn die je achter iedere lineaal kunt plakken zodat die niet verschuift? Die kun je bij iedere handwerkwinkel kopen.

Aan de foto's te zien heb je weer genoten en daar gaat het immers om. En wat lief dat je nog bij colette langs bent geweest. Ik kreeg een mail van colette waarin staat dat ze ook in meppel komt tijdens de minitentoonstelling.

Nienke zei

Ja inderdaad Colette exposeert en demonstreert tijdens Meppel! Extra reden om er naar toe te gaan ;-).