dinsdag 15 februari 2011

... en monoprinten

Jullie hadden nog wat lappen tegoed van de workshop bij Ans Kastein die niet alleen over Coldwax maar ook nog over monoprinten ging. Monoprinten staat voor het opbrengen van verf op een glad oppervlak (plaat) waarin je met voorwerpen structuren aanbrengt, die je vervolgens print op stof.

Dit is met verdikte Jetblack geprint, voor deze lap is dat ook de enige handeling, in afwachting van de volgende stap:Deze heb ik bij het uitspoelen nog even in een een ander blauw uitspoelblad gehad waardoor hij een tintje meekreeg.


Wat een mooie basis om verder op te werken he? Dat is wel iets wat ik vaker wil doen, tijd en rust nemen om door te bouwen op geverfde lappen. Ook wel complex cloth genoemd. Tonny blogde een mooi voorbeeld afgelopen zondag: klik hier

5 opmerkingen:

Suus zei

Prachtige lappen zeg, leuk gedaan met monoprinten. Het is wel wat je schrijft, je moet er soms mee verder gaan om een nog mooiere lap te krijgen.

Tonny zei

Wat een mooie lappen! Een heel inspirerende workshop alweer. We raken nooit uitgeleerd. Heerlijk toch?

marjolijn zei

En deze zijn al zo mooi. Prachtig in dat zwart en wit. En wat een heerlijke hobby hebben we toch. We blijven nieuwe dingen uitproberen, dus het verveelt nooit.

christina zei

wat weer mooi

Dea zei

Dat geeft leuke effecten, zeg.